CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Riduri Superficiale & Piele Senilă

Ridurile statice sunt formate prin pierderea elasticității, a hidratării pielii și sunt frecvent asociate cu modificări de textură, de culoare- hiperpigmentări, zone mai albe de atrofie, zone eritematoase cauzate de fragilitatea vasculară.

Ce sunt ridurile superficiale

Celulele din stratul superior al pielii sunt angrenate într-un proces continuu de regenerare, desprinzându-se și lăsând loc celor tinere. Până la vârsta de 20 de ani, celulele moarte sunt înlocuite de altele sănătoase foarte rapid, apoi se observă o regresie a ratei de regenerare, a producției de colagen și elastină. În consecință, la suprafața pielii încep să apară ridurile și liniile fine. Acestea pot fi statice sau dinamice.

Ridurile statice sunt formate prin pierderea elasticității, a hidratării pielii și sunt frecvent asociate cu modificări de textură, de culoare- hiperpigmentări, zone mai albe de atrofie, zone eritematoase cauzate de fragilitatea vasculară.  Cele mai frecvente cauze sunt: vârsta (ritmul de apariție este mai accelerat la 40 ani), radiațiile solare, factori genetici sau fumatul.

Liniile fine, radiare, situate peribucal sunt mult mai frecvente la fumatori, numindu-se chiar “smokers lines”. Ridurile fine se pot forma și prin presiune repetată asupra unor zone. Exemplu stau acele “pillow wrinkels”, care apar pe partea feței pe care dormim mai des.

Elastoza solară

Cunoscută și sub numele de elastoză actinică sau solară, se manifestă printr-o piele îngroșată, hiperpigmentată, uscată și ridată. Apare ca urmare a expunerii la soare de-a lungul anilor, chiar și la persoanele care nu s-au expus intempestiv la soare, dar care nu au aplicat protecție corespunzătoare la ieșirea din casă. Este frecvent întâlnită la nivelul feței , a gâtului, decolteului și pe fața dorsală a mâinilor – zone care sunt expuse cel mai mult radiațiilor solare.

Metode de tratament disponibile în Clinicile Medispa

Peeling-urile chimice superficiale și medii – ajută la uniformizarea culorii și a texturii pielii și îmbunătățesc aspectul ridurilor fine

Mezoterapia cu complexe de vitamine și acid hialuronic – hidratează și hrănesc pielea în profunzime

Injectarea fillerilor intradermici cu acid hialuronic, cu efect de lungă durată asupra aspectului general al pielii din zona tratată

Rejuvenarea facială cu Laser fracțonal cu CO2. Această metodă are efectul cel mai vizibil asupra îmbunătățirii texturii pielii și eliminării  ridurilor fine

Alte terapii eficiente: tratamente cosmetice personalizate, creme cu retinoizi, hidroquinona, prevenția prin fotoprotecție.

Pentru maximizarea eficienței, este recomandată combinarea diferitelor tipuri de tratament în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.