CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Disfuncții Sexuale Feminine

Disfuncția sexuală feminină (FSD) este un termen folosit pentru a descrie o serie de dificultăți pe care le pot întâmpina femeile legate de activitatea sexuală.

Ce este Disfuncția sexuală feminină?

Disfuncția sexuală feminină (FSD) este un termen folosit pentru a descrie o serie de dificultăți pe care le pot întâmpina femeile legate de activitatea sexuală. Aceste dificultăți pot include probleme cu dorința, excitarea, orgasmul și durerea în timpul activității sexuale.

Există mai multe tipuri de disfuncție sexuală feminină, inclusiv:

Aceasta se caracterizează printr-o lipsă persistentă de interes sau dorință de activitate sexuală, care poate provoca stres semnificativ și poate afecta calitatea vieții unei femei.

Aceasta se caracterizează prin dificultatea de a deveni excitat sexual sau de a menține excitația în timpul activității sexuale, ceea ce poate face ca activitatea sexuală să fie mai puțin plăcută sau chiar dureroasă.

Aceasta se caracterizează prin dificultăți în atingerea orgasmului, care poate provoca frustrare și nemulțumire față de activitatea sexuală.

se caracterizează prin durere sau disconfort în timpul activității sexuale, care poate fi cauzată de o varietate de factori, cum ar fi infecții, modificări hormonale sau probleme psihologice.

Acesta se caracterizează prin contracții musculare involuntare în zona pelviană, care pot face penetrarea vaginală dureroasă sau imposibilă.

Cauzele disfuncției sexuale

Cauzele disfuncției sexuale feminine sunt variate și pot fi fizice, psihologice sau o combinație a ambelor. Cauzele fizice pot include dezechilibre hormonale, efecte secundare ale medicamentelor, boli cronice sau intervenții chirurgicale. Cauzele psihologice pot include stres, anxietate, depresie, probleme de relație sau traume din trecut.

Opțiuni de Tratament

Opțiunile de tratament pentru disfuncția sexuală feminină depind de cauza de bază și pot include consiliere, terapie hormonală, medicamente sau intervenții chirurgicale. Este important ca femeile să vorbească cu medigul ginecolog despre orice îngrijorare pe care le au cu privire la funcția lor sexuală și să lucreze împreună pentru a dezvolta un plan de tratament individualizat.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?