CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Terapia Vampir, PRP – Ginecologie Regenerativă, Dispareunie

Terapia vampir sau terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP), este un tratament care implică utilizarea plasma din sangele propriu al pacientului pentru a stimula vindecarea și regenerarea țesuturilor.

Despre Terapia Vampir sau PRP

Terapia vampir sau terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP), este un tratament care implică utilizarea plasma din sangele propriu al pacientului pentru a stimula vindecarea și regenerarea țesuturilor. Această terapie a fost utilizată pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv leziuni musculo-scheletice, căderea părului și disfuncții sexuale, inclusiv dispareunie.

Dispareunia este o afecțiune caracterizată prin act sexual dureros. Poate avea diverse cauze, inclusiv fizice, psihologice sau o combinație a ambelor. Terapia PRP pentru dispareunie implică injectarea plasmei bogate în trombocite direct în zona afectată, cum ar fi pereții vaginali, pentru a stimula vindecarea și a reduce durerea. 

Ce implică procedura?

Procedura implică de obicei extragerea unei cantități mici de sânge de la pacient, care este apoi procesată pentru a concentra trombocitele și factorii de creștere. Plasma bogată în trombocite rezultată este apoi injectată în zona afectată folosind un ac fin.

Terapia PRP pentru dispareunie este considerată o procedură relativ sigură și minim invazivă. Poate oferi ameliorarea durerii și disconfortului asociat cu dispareunie, deși eficacitatea tratamentului poate varia în funcție de cauza de bază a afecțiunii.

Riscuri și Complicații

Este important de menționat că terapia PRP este încă un tratament relativ nou pentru dispareunie și sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin eficacitatea și potențialele riscuri. Pacienții care iau în considerare terapia PRP pentru dispareunie ar trebui să discute procedura cu medicul ginecologă pentru a determina dacă este o opțiune de tratament adecvată pentru cazul lor specific.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?