Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia este intervenția chirurgicală prin care se redă aspectul natural, tineresc al pleoapelor.
Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia este intervenția chirurgicală prin care se redă aspectul natural, tineresc al pleoapelor, prin îndepărtarea excesului de piele și a pungilor cu grăsime care au apărut în timp. Reașezarea tegumentului pleoapelor superioare și îndepărtarea pungilor de sub ochi întineresc vizibil chipul oricărui pacient.
Pleoapele ușor căzute sunt, în principal, rezultatul unei scăderi a tonusului musculaturii și țesutului conjunctiv aparținând pleoapei superioare, țesutul adipos din interiorul orbitei fiind împins în jos. La aceasta se adaugă și un exces cutanat, care permite chiar prinderea între degete a unui pliu destul de semnificativ. Pleoapa superioară pare grea și îngroșată.
În mod asemănător, la nivelul pleoapei inferioare, țesutul adipos proeminent determină apariția pungilor. Pungile de sub ochi reprezintă, de obicei, o moștenire genetică ce afectează în egală măsură atât femeile, cât și bărbații.
Fiind o operație delicată, se recomandă să vă aflați într-o stare de sănătate cât mai bună, să nu fiți răciți, în perioadă ciclului sau în convalescență, după o altă afecțiune.
Se recomandă evitarea consumului de alcool și fumatul (2 zile înaintea operației și după operație, până în a 4-a zi inclusiv). Orice tratament cu aspirină ori administrarea de anticoncepționale trebuie oprite cu 2-3 săptămâni înainte de operație. În ziua operației nu trebuie să mâncați și să beți nimic.
Cu o zi înaintea intervenției, porțiunea ochilor va fi demachiată cu atenție, deoarece resturile de rimel sau fard pot ajunge în plagă, favorizând infecția. Pentru a evita lumina prea puternică ce poate determina uneori contracții reflexe dureroase ale musculaturii pleopelor, va rugăm să vă aduceți o pereche de ochelari de soare.
Pentru ptoza pleoapelor superioare, intervenția se efectuează, de obicei, sub anestezie locală și durează aproximativ o oră. Linia de incizie va fi situată într-o cută a pielii, iar cicatricea va fi foarte greu de observat.
În cazul pungilor pleoapelor inferioare, incizia se va face sub linia genelor, astfel încât cicatricea să nu fie vizibilă.
Pentru corecția excesului cutanat minim spre moderat, se poate folosi peelingul cu Laser fracțional CO2 cu rezultate excelente.
Complicațiile sunt rare, putând fi reprezentate de: edem, hematoame, infecție, ectropion și, extrem de rar, pareza mușchilor extraoculari și apariția hematoamelor intraorbitale.
Contactează specialiștii Clinicii Medispa
În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.
Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.