CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Implanturi Mamare

Implantul mamar este format dintr-un înveliș din silicon cu o suprafață rugoasă, texturată ce poate fi umplut cu gel siliconic sau cu soluție salină.

Ce este implantul mamar?

Implantul mamar este format dintr-un înveliș din silicon cu o suprafață rugoasă, texturată ce poate fi umplut cu gel siliconic sau cu soluție salină. Implanturile cu gel siliconic sunt cele care se utilizează și sunt recomandate mai frecvent de către medicii chirurgi deoarece gelul siliconic din implanturile moderne este coeziv și nu se împrăștie în situația distrugerii învelișului. Implanturile umplute cu ser fiziologic prezintă riscul pierderii serului, situație în care sânul devine vălurit, prin dezinflatarea implantului.

Forma implanturilor poate fi rotundă sau anatomică (în formă de picătură), cu proiecție mică sau moderată.  Alegerea dimensiunilor și volumului implantului este rezultatul unor măsurători preoperatorii.

În Clinica Medispa, echipa de medici condusă de Dr. Andrei Martin, specialist în chirurgie plastică, reparatorie şi microchirurgie reconstructivă, introduce implanturile mamare într-o nouă eră a frumuseţii feminine.

O intervenție reușită este aproape insesizabilă și se sincronizează cu proporțiile corpului. De aceea, forma și dimensiunea unui implant sunt alese, împreună cu pacienta, în funcţie de forma sânului, înălţimea şi greutatea acesteia, dar și de circumferința trunchiului.

În timpul primei consultații va fi evaluată starea generală de sănătate și vi se va explica tehnica chirurgicală care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră, în funcție de condiția sânilor și elasticitatea pielii. Veți primi toate instrucțiunile necesare pregătirii pentru operație.

Este important să discutați sincer cu chirurgul dumneavoastră despre așteptările pe care le aveți.

Internarea se face de obicei dimineața, în ziua operației. Nu aveți voie să mâncați sau să beți nimic în ziua operației (nici măcar apă).

Nu uitați să spuneți chirurgului dacă fumați sau dacă urmați un tratament medicamentos, anticoncepționale, vitamine etc. Dacă sunteți fumătoare, este indicat să opriți fumatul cu cel puțin 2-3 săptămâni, înainte și după operație, deoarece fumatul inhibă fluxul sanguin prin piele și crește riscul apariției complicațiilor. Evitați expunerea prelungită la soare înainte de operație și nu urmați diete stricte deoarece acestea încetinesc vindecarea.

Dacă sunteți răcită sau suferiți de orice fel de infecție (dentară, urinară, faringiană, herpes, etc), operația va fi amânată.

În cazul în care nu respectați strict indicațiile primite și nu anunțați medicul asupra aspectelor prezentate mai sus, vă puteți expune unor riscuri deosebite din punct de vedere anestezico-chirurgical, care vă pot pune în pericol viața.

Este bine să ca înainte de operație să desemnați o persoană apropiată care să vă conducă acasă, la externarea din clinică și care să vă ajute câteva zile după aceea la treburile zilnice.

Intervenția chirurgicală se efectuează în anestezie generală, astfel că veți fi adormită pe tot parcursul operației.

Lucrând în profunzimea inciziei, medicul va ridica țesutul mamar și pielea pentru a crea un „buzunar” chiar sub glanda mamară sau sub mușchiul pectoral. Incizia poate fi făcută în pliul submamar, în jurul areolei sau axilar, iar implanturile vor fi centrate sub mameloane.

Pentru a preveni acumularea de sânge și lichide vor fi folosite tuburi de drenaj care vor fi păstrate 24 ore după operație.

Cicatricile rezultate în urma intervenției sunt, în general, foarte puțin vizibile, acest lucru depinzând în mare măsură de tipul individual de vindecare. Peste incizii se va aplica un plasture special pentru a fi mai stabile, care va cădea singur după câteva zile.

Operația durează aproximativ 1,5 – 2 ore. Va trebui să rămâneți în clinica noastră o noapte.

În cazul mamoplastiei de augmentare, la fel ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există posibilitatea apariției unor complicații.

Complicațiile amintite mai jos sunt rare, dar posibile și de aceea trebuie să discutați despre fiecare dintre acestea cu medicul, pentru a înțelege riscurile și consecințele mamoplastiei de augumentare.

  • Există riscul formării unui hematom, ca urmare a unei sângerări excesive, și poate fi nevoie de o altă intervenție pentru a o controla și a îndepărta sângele acumulat.
  • Uneori poate apărea o infecție în jurul implantului. Aceasta poate apărea oricând, dar în cele mai multe cazuri a fost observată la o săptămână după operație.În unele cazuri este necesară îndepărtarea implantului pentru câteva luni până când infecția se vindecă și apoi poate fi inserat un nou implant.
  • Unele femei afirmă că au observat o sensibilitate crescută a mameloanelor, sau dimpotrivă, pierderi de sensibilitate și amorțeală. Puteți sesiza de asemenea unele zone lipsite de sensibilitate în apropierea zonelor incizate. Aceste simptome dispar odată cu trecerea timpului, dar în unele cazuri pot fi permanente.
  • Nu există dovezi care să demonstreze că implanturile ar afecta în vreun fel fertilitatea, graviditatea sau abilitatea dumneavoastră de alăptare. Dacă ați alăptat un copil în anul în care ați făcut implanturile mamare există posibilitatea apariției unor scurgeri de lapte la câteva zile după operație.
  • Foarte rar, implanturile se pot sparge sau pot prezenta scurgeri. Există implanturi moderne, umplute cu un gel siliconic coeziv care nu prezintă riscul împrăștierii gelului.
  • Cicatricile vor fi roz și vizibile pentru cel puțin 6 săptămâni. După câteva luni, acestea se vor atenua, devenind foarte puțin vizibile, dar nu vor dispărea complet. Apariția cicatricilor hipertrofice sau cheloide este posibilă, dar rară și depinde în primul rând de tipul individual de vindecare.
  • Complicația specifică acestei intervenții este contracția capsulară, care poate să apară dacă țesutul ce înconjoară implantul se organizează ca o reacție intensă la corpul străin, sânul devenind dur, sferic și chiar dureros. Contracția capsulară poate fi tratată în mai multe feluri, uneori fiind necesară îndepărtarea țesutului din jurul implantului (capsulei) sau chiar îndepărtarea și înlocuirea implantului.

După operație este posibil să aveți o senzație de disconfort, chiar durere, dar aceasta poate fi combătută cu ajutorul unui tratament medicamentos. Vă veți simți obosită și amețită pentru câteva zile după operație, dar vă puteți mișca liber, fără ajutor, în primele 24 – 48 ore. Este necesar un tratament antibiotic profilactic postoperator pentru 5 – 10 zile.

Trebuie să purtați sutien timp de 6 săptămâni și să vă limitați activitățile fizice intense timp de 3 săptămâni postopoperator. Este obligatoriu să vă prezentați la controalele periodice postoperatorii la 2 săptămâni, 1 lună, 6 luni, 1 an, 3 ani sau conform indicațiilor primite.

Vă veți putea întoarce la serviciu după câteva zile, în funcție de cât de solicitantă este munca pe care o aveți. Urmați indicațiile medicului cu privire la începerea exercițiilor și activităților normale.

Sânii pot fi sensibili la atingere pentru 2 – 3 săptămâni, situație în care trebuie evitat contactul fizic. După această perioadă sensibilitatea va dispărea, iar sânii nu vor mai fi inflamați și dureroși după aproximativ o lună de la intervenție.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Newsletter

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?