CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Ginecomastie

Ginecomastia este o extindere a țesutului glandei la nivelul sânilor bărbaților. În timpul copilăriei, a pubertății sau la bărbații de vârstă mijlocie, ginecomastia poate fi comună.

Care este tratamentul pentru Ginecomastie?

Ginecomastia, mai ales la băieții aflați la pubertate de obicei dispare de la sine în aproximativ 6 luni.

Obiectivele unei asemenea intervenții sunt:

 1. Restabilirea conturului normal al pieptului
 2. Corectarea deformatiilor sânilor, a areolei, a mamelonului.
  Opțiunile chirurgicale pentru un pacient cu ginecomastie sunt: mastectomie, liposucție, combinația celor două proceduri. Cei mai mulți pacienți au satisfacții depline prin combinația celor două proceduri. Trebuie subliniat faptul că țesutul glandular al șanului este foarte gros și este practic imposibil să se îndepărteze fără excizie directă.

Alegerea tehnicii chirurgicale depinde de potențialul refacerii pielii după intervenție. În general, persoanele tinere răspund mai bine că cele mai în vârstă.

Se pot face diferite incizii, iar cea mai comună abordare este  incizia intră-areolara sau Webster. Această se extinde de-a lungul areolei. Lungimea inciziei variază în funcție de anatomia specifică a pacientului. 

Țesutul mamar glandular are o densitate mai mare de țesut adipos. Țesutul glandular nu cedează întotdeauna la  la liposucție, de aceea mastectomia este însoțită de liposucție.

Teimourian și Pearlman a introdus pentru prima dată liposuctia cu rezecție chirurgicală în anii 1980. 

Recent, apariția ultrasunetelor a îmbunătățit rezultatele de corectare a ginecomastiei. Complicațiile postoperatorii că hemoragia, infecția, hematom, serom, necroză sunt mai puține cu această tehnică. 

Să reținem că puțini pacienți pot fi tratați în mod satisfăcător doar cu liposucție.

Instrucțiuni postoperatorii

Imbracamintea de compresie se foloseste cel putin 4 saptamani. Dupa interventie o cantitate mica de grasime lichefiata poate curge din locul in care s-a efectuat incizia, pentru aproximativ 24 de h. Pacientul poate relua activitatile zilnice dupa cateva zile, iar reintoarcerea la locul de munca se poate face dupa 2 zile.

Posibile complicații pot fi: 

 • Hematomul (cel mai frecvent)
 • Asimetrie de san
 • Niplu sau areola necrozata
 • Infecție
 • Modificări senzoriale
 • Cicatrice dureroasă
 • Deformare contur
 • Cicatrice Vadit
 • Redundanța piele
 • Serom
 • Pigmentare hiperinflamatorie

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?