CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Microdermabrazie

Microdermabraziunea controlată este o tehnică de peeling mecanic utilizată încă de la jumătatea anilor 1980 de către dermatologi şi esteticieni.

Ce este Microdermabrazia?

Microdermabraziunea controlată este o tehnică de peeling mecanic utilizată încă de la jumătatea anilor 1980 de către dermatologi şi esteticieni.

Un jet continuu de cristale abrazive de oxid de aluminiu, pus în mişcare prin puterea presiunii negative (vacuum) şi aplicat pe piele printr-o piesă manuală, realizează îndepărtarea parţială a epidermei. Prin aceeaşi piesă, cristalele folosite şi celulele moarte sunt aspirate şi depozitate într-un container separat. Profunzimea peelingului este hotărâtă de operator în funcţie de obiectivele tratamentului.

Îndepărtarea unei porţiuni superficiale a epidermului reprezintă un semnal pentru celulele din stratul bazal, care sunt stimulate să se dividă.

Deşi se lucrează superficial, în general doar în epiderm, microdermabraziunea declanşează modificări mult mai profunde, la nivelul dermului: este stimulată sinteza de colagen, elastina şi microcirculația sanguină. Studii histologice au dovedit că aceste modificări sunt determinate de combinaţia dintre peelingul mecanic şi vacuumul exercitat asupra pielii prin intermediul piesei manuale.

Efectele microdermabraziunii

Rezultatele se văd imediat după primul tratament. Pielea este mai luminoasă şi mai fină. Senzaţia este de „piele curată şi proaspătă”.

Rezultate notabile precum creşterea fermităţii şi a elasticităţii, uniformizarea culorii şi a texturii, necesită o serie de tratamente. Se recomandă seria iniţială de 5-8 şedinţe de microdermabraziune la 1-2 săptămâni şi tratament de întreţinere, la 2-3 luni.

Absorbţia substanţelor active aplicate pe piele este crescută după microdermabraziune. De aceea, se recomandă o atenţie sporită în recomandarea produselor de îngrijire a pielii între şedinţele de microdermabraziune.

Tratamentul de microdermabraziune la Medispa

Dacă se respectă definiţia microdermabraziunii, aparatele cu „diamante” folosite în multe centre de înfrumusețare nu sunt aparate de microdermabraziune. Microdermabraziunea este un peeling mecanic realizat cu un „jet de microcristale abrazive”. Noţiunea de „jet” este fundamentală în microdermabraziune şi implică reînnoirea permanentă a particulelor care ating pielea.

Aparatele cu „diamante” sunt în mod eronat prezentate ca inovaţii, cu un pas înainte faţă de aparatele cu cristale. În realitate, acestea sunt doar copii cu putere mai slabă ale aparatelor medicale de dermabraziune, care realizeazăun peeling brutal și vă expun la riscuri. Capetele de tratament seamănă cu piatra de polizor, având lipite pe suprafaţă particule abrazive (diamante industriale), de diferite mărimi.

Traumatismul mecanic produs de un capăt rigid, dotat cu particule faţetate şi dure este mai mare decât în cazul cristalelor care cad individual pe piele şi a căror viteză şi cantitate sunt reglate electronic.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?