CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Buze Deshidratate Subtiri

Buzele subțiri, deshidratate sau uscate sunt acele buze cu un volum redus, uneori crăpate și inestetice .

Cauze buze deshidratate

Buzele subțiri, deshidratate sau uscate sunt acele buze cu un volum redus, uneori crăpate și inestetice . Acest aspect poate fi cauzat de diverși factori, printre care:

Aportul insuficient de apă sau pierderea de lichide poate duce la deshidratare, afectând nivelul de umiditate din corpul dumneavoastră, ceea ce se reflecta și la nivelul buzelor.

Expunerea la anumite condiții meteorologice, cum ar fi frigul, vântul sau aerul uscat, poate contribui la deshidratarea buzelor. În plus, expunerea excesivă la soare fără o protecție adecvată poate duce la uscarea și subțierea buzelor.

Umezirea buzelor cu limba sau mușcatul repetat al buzelor poate elimina uleiurile naturale și umezeala, ceea ce duce la uscăciune și subțiere.

  • Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră produce mai puțin colagen și elastină, care sunt esențiale pentru menținerea buzelor pline și hidratate. Acest proces natural de îmbătrânire duce la buze mai subțiri și mai uscate inclusiv la persoanele care aveau buze mai voluminoase.

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi dermatitele/eczemele de diverse cauze, psoriazisul sau alergiile, pot provoca uscarea și subțierea buzelor. Modificările hormonale, cum ar fi cele care apar în timpul menopauzei, pot contribui, de asemenea, la uscarea buzelor.

Tratamente

Dacă aveți îngrijorări cu privire la buzele dvs., este întotdeauna cel mai bine să vă consultați un medic dermatolog pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat.

Tratamentul pentru buzele subțiri deshidratate se concentrează pe hidratarea și hrănirea buzelor pentru a restabili umiditatea și pentru a le îmbunătăți aspectul. Recomandările generale includ:

Asigurați-vă că beți o cantitate adecvată de apă pe parcursul zilei pentru a vă menține corpul hidratat.

  • Adoptă o rutină obișnuită de îngrijire a buzelor, care include un balsam de buze sau un unguent ce conține ingrediente hidratante precum acidul hialuronic, untul de shea sau vaselina. Evitați produsele cu potențiali iritanti sau alergeni.

Folosiți balsamuri de buze sau produse de buze cu SPF pentru a vă proteja buzele de expunerea la soare și de condițiile meteorologice nefavorabile.

Desi avem in mod greșit impresia ca atingerea buzelor cu limba și umezirea lor ajuta la aspectul de buze uscate, de fapt, acest gest poate agrava uscăciunea și subțirerea.

Dacă locuiți într-un climat uscat sau petreceți mult timp în medii cu aer condiționat sau încălzit, utilizarea unui umidificator poate adăuga umiditate în aer și poate ajuta la prevenirea deshidratării buzelor.

  • Mezoterapia este o procedură estetică nechirurgicală care implică injectarea unor cantități mici de ingrediente active, cum ar fi vitamine, minerale, enzime și aminoacizi, dar și acid hialuronic în stratul mijlociu al pielii – dermul. Acest tratament își propune să ofere hrănire și hidratare direct zonei vizate, promovând regenerarea și întinerirea pielii. Mezoterapia poate fi folosita inclusiv la nivelul buzelor pentru a combate aspectul de buze subțiri și deshidratate. Datorita faptului ca produsele de mezoterapie conțin acid hialuronic necross-linkat, acesta nu volumizeaza, doar hidratează.

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în organism, care ajută la sinteza colagenului și menținerea umidității pielii prin reținerea apei. A câștigat o popularitate semnificativă în procedurile estetice datorită capacității sale de a restabili volumul în diferite zone sau de adaugă volum atunci când acesta e deficitar. Fillerele cu acid hialuronic au un aspect de gel întrucât conțin acid hialuronic cross-linkat și pot fi injectate în buze pentru a adăuga volum, pentru a îmbunătăți hidratarea și pentru a le îmbunătăți aspectul general.

Este important să vă consultați cu un medic dermatolog pentru un diagnostic precis și un plan de tratament personalizat în funcție de situația dumneavoastră specifică.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.