CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Îmbătrânire Decolteu, Mâini

Îmbătrânirea gâtului

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea de pe gât poate suferi o serie de modificări, astfel:

  • Piele devine lăsată și apare aspectul de “piele în exces”: pielea își pierde elasticitatea și devine mai puțin fermă, ceea ce duce la apariția ridurilor, fine și la aspectul de piele laxă, lăsată, care atârnă.
  • Apar ridurile transversale: acestea se dezvoltă din cauza mișcărilor repetitive ale gâtului în jos, în special cu scopul de a privii ecranul dispozitivelor electronice.
  • Pielea devine încrețită: pielea poate să devină subțire, fragilă și capată un aspect creponat.
  • Pete de vârstă: pe gât pot să apară pete închise la culoare sau alte modificări pigmentare din cauza expunerii cornice la soare, de-a lungul vieții.

Îmbătrânirea mâinilor

Similar gâtului, mâinile pot prezenta semne de îmbătrânire, inclusiv:

  • Piele subțire: pielea mâinilor poate deveni mai subțire și mai translucidă, prin transparența acesteia fiind mai vizibile venele și tendoanele.
  • Ridurile și liniile fine: pe dosul mâinilor se pot dezvolta linii fine sau mai profunde, asemănătoare ridurilor, în special în zonele supuse la mișcări repetitive.
  • Pete de vârstă: pete maronii sau modificări de pigmentare, cunoscute popular și sub denumirea de pete hepatice pot apărea pe dosul mâinilor din cauza expunerii îndelungate la soare.
  • Pierderea de volum: în timp, mâinile își pot pierde volumul de grăsime și elasticitatea, astfel tendoanele și conturul osos devin mai proeminente.

Tratamente

Dacă aveți îngrijorări cu privire la aspectul pielii gâtului sau mâinilor dumeavoastră, este recomandat să consultați un medic dermatolog care vă poate oferi o evaluare adecvată și un plan de tratament individualizat, cu prezentarea posibilelor opțiuni de terapeutice și stabilirea unor rutine de îngrijire corecte ale pielii.

Există numeroase procedure și tratamente estetice pentru îngrijirea pielii din aceste zone care reduc apariția acestor semne de îmbătrânire și totodată le ameliorează pe cele existente.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.