CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tatuaje Cosmetice & Traumatice

Laserul PicoWay de la Candela a fost dezvoltat pentru îndepartarea petelor pigmentare și a tatuajelor, apoi a fost introdus și în tratamentul cicatricilor și în rejuvenarea facială.

Cum îndepărtăm tatuajele?

Laserul PicoWay de la Candela a fost dezvoltat pentru îndepartarea petelor pigmentare și a tatuajelor, apoi a fost introdus și în tratamentul cicatricilor și în rejuvenarea facială.

Laserul PicoWay folosește mai multe lungimi de undă pentru îndepărtarea tatuajelor și are cea mai scurta durată a pulsului dintre toate sistemele laser cu picosecunde folosite în scop estetic.

Tratamentele cu laserul PicoWay sunt sigure și eficiente, cu o perioadă de recuperare minimă sau redusă.

Laserul PicoWay se diferențiază comparativ cu alte tipuri de lasere folosite pentru îndepărtarea tatuajelor prin durata scurtă a pulsului în picosecunde și efectul fotoacustic (alte tipuri de lasere au efect fototermic). Prin aceste caracteristici, nu se genereză căldură în zona tratată și efectele asupra țesuturilor din jur sunt reduse.

Ce fel de tatuaje se pot îndepărta cu laserul picoway?

Laserul PicoWay permite îndepărtarea tatuajelor artistice negre sau colorate, tatuajelor realizate de amatori și a tatuajelor cosmetice (sprâncene, buze).

Ținta laserului PicoWay este pigmentul din al doilea strat al pielii, dermul, care sub acțiunea pulsurilor extrem de scurte este fragmentat în particule mai mici și îndepărtat progresiv de către macrofage (celule specializate ale sistemului imun). După fiecare tratament laser PicoWay, pigmentul este fragmentat în particule din ce în ce mai mici, până la îndepărtarea completă sau până când pigmentul devine translucid.

Lungimile de undă diferite permit îndepărtarea tatuajelor de diferite culori, chiar și a celor considerate dificil de tratat, cu pigment verde sau albastru.

Lungimea de undă de 532nm este destinată culorilor: roșu, portocaliu, galben, lungimea de undă de 1064nm este destinată pigmentului negru, iar lungimea de undă de 785nm este destinată culorilor verde și albastru.

Laserul PicoWay este un laser non-ablativ, nu produce leziuni în primul strat al pielii, astfel încât riscul apariției cicatricilor după tratament este redus sau inexistent.

Înainte de procedură se aplică o cremă anestezică pentru 20 minute.

Durata efectivă a procedurii variază în funcție de mărimea tatuajului, 15-30 minute.

Pe parcursul procedurii, pacientul poartă ochelari de protecție.

Imediat după procedură, tatuajul se albește, efect numit frosting, dar revine la culoarea inițială în câteva zeci de minute. Zona tratată va fi ușor umflată, roșie și sensibilă pentru câteva ore, cel mult 2-3 zile. Poate apărea sângerare punctiformă sau se pot forma cruste care se vor vindeca in 7-10 zile.

În cazul tatuajelor foarte mari sau care înconjoară un membru, ședința de tratament se împarte în 2 părți la interval de minim o săptamână.

Pe zona tratată se aplică o cremă hidratantă și folie sau un pansament de protecție.

Zona tratată necesită aplicarea unei creme hidratante sau unguent de 2-3ori pe zi, pe durata tratamentului este recomandată evitarea expunerii la soare sau solar și folosirea cremelor cu factor de protecțtie solară 50.

Se recomandă evitarea efortului fizic intens, înotul, băile fierbinți timp de  2-3 zile dupa procedură.

Zona tratată va fi spalată cu apă și săpun, se va aplica crema conform recomandărilor. Dacă apar, crustele vor fi lăsate să se vindece, nu vor fi îndepărtate.

Disconfortul sau durerea pot fi ameliorate prin aplicarea unor comprese reci și administrarea de paracetamol pe cale orală.

Activitățile obișnuite pot fi reluate imediat după procedură, îngrijirile sunt ușor de urmat, însă nu trebuie neglijate.

Numărul de ședințe necesare depinde de tipul de pigment folosit în tatuaj. În general, sunt necesare minim 6-8 ședințe. De cele mai multe ori se obține ștergerea completă a tatuajului, dar uneori poate persista o umbră de pigment.

Ședințele de laser PicoWay se fac la un interval de 6-8 săptămâni, spre finalul tratamentului la intervale de 2-3 luni. În intevalul dintre ședințe, pigmentul care a fost fragmentat în particule mai mici este îndepărtat progresiv de celulele sistemului imun.

Datorită efectului fotoacustic prin care acționează, laserul PicoWay nu generează căldură, având efecte minime asupra țesuturilor din jurul zonei tratate. Efectele secundare posibile sunt foarte reduse și durează foarte puțin, cum ar fi roșeață, câteva ore, până la 2-3 zile, mici puncte roșii sau mov până la o săptămână, umflături, până la 2-3 zile, senzație de căldură locală, imediat după procedură. Durerea resimțită în timpul procedurii variază de la pacient la pacient, în general este redusă, crema anestezică este utila în acest sens.

Îndepărtarea tatuajelor cu laserul PicoWay necesită multiple ședințe. Primele rezultate devin vizibile după aproximativ 6-8 săptămâni de la tratament și apoi devin mai evidente, pe măsură ce se continuă tratamentele.

Tratamentul cu laserul PicoWay este în general sigur și eficient, însă pot exista situații în care nu se obțin rezultatele așteptate. Complicațiile și reacțiile adverse posibile sunt:

 • hipopigmenări sau hiperpigmentări, care de obicei se ameliorează în timp
 • pot persista anumite culori, sau pot apărea modificări paradoxale de culoare, pot apărea infecții sau cicatrici, dacă nu se respectă recomandările, pot apărea reacții alergice, date de pigmenții din tatuaje.
 • expunere recentă (în interval de o lună) la ultraviolete (soare, solar) sau folosirea cremelor autobronzante
 • medicamente fotosensibilizante (retinoizi: Roaccutane, Sotret; tetraciclin; doxiciclină; antimalarice)
 • medicamente anticoagulante (heparină, acenocumarol)
 • boli fotosensibilizante (lupus eritematos)
 • epilepsie
 • istoric personal de tumori cutanate maligne (carcinom scuamos, melanom malign)
 • antecedente de cicatrizare defectuoasă
 • imunosupresie (infecție HIV) sau tratamente imunosupresoare
 • infecții localizate sau sistemice; plăgi deschise în zona tratată
 • sarcină sau alăptare
 • suplimente alimentare cu fier sau gingko biloba, ginseng, usturoi, ulei de pește
 • afecțiuni sistemice grave

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.