CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Estomparea Cearcănelor

Cercănele sau șanțurile peri-orbitale se întind de la colțul interior al ochiului, sub formă unui arc semicircular.

Ce sunt cearcănele?

Cearcănele, care se prezintă sub forma unor hiperpigmentări peri-orbitale, reprezintă o preocupare comună pentru mulți oameni. Acestea apar sub ochi, sub forma unor pete închise la culoare, maro, uneori cu tentă violacee și dau un aspect obosit sau îmbătrânit feței. Cearcănele pot să fie cauzate de factori multiplii care țin de genetica individuală, procesul natural de îmbătrânire, sau de stilul de viață, precum somnul insuficient, deshidratarea.

Există mai multe opțiuni de tratament disponibile care ameliorează aspectului cearcănelor. Iată câteva tratamente frecvent utilizate:

Anumite creme și seruri care conțin ingrediente active precum vitamina C și E, retinoizi, acid kojic, hidrochinona pot ajuta la ameliorarea pigmentării cearcănelor, și a aspectului pielii prin efectul antioxidant și stimularea sintezei de colagen. Aceste produse funcționează prin țintirea cauzelor subiacente, cum ar fi producția de melanină sau subțierea pielii. Tratamentele topice trebuie aplicate perioade îndelungate pentru a obține rezultate satisfăcătoare.

Un peeling chimic presupune aplicarea unei soluții pe piele, care are drept consecință exfolierea controlată a acesteia. Pielea regenerată va avea un aspect sănătos, proaspăt, iar semnele de îmbătrânire, precum liniile fine și petele pigmentare vor fi ameliorate. Pentru tratamentul cearcănelor se folosesc peelinguri chimice care conțin ingrediente precum: acidul glicolic, acidul lactic sau acidul tricloracetic. Acestea nu doar ca pot îmbunătăți aspectul cearcănelor prin reducerea pigmentării, dar totodată pot să amelioreze aspectul pielii prin stimularea producției de colagen. 

Eficiența tratamentelor laser în managementul cearcănelor a fost dovedită în multe studii clinice. Acestea permit abordarea țintită a diferitelor caracteristici deranjante ale cearcănelor, inclusiv hiperpigmentarea, dilatarea vaselor de sânge, liniile și ridurile fine de sub ochi, și pierderea de volum de la acest nivel. Tratamentele cu laser sunt proceduri neinvazive sau minim invazive și pot fi necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultate optime.

Tratamente

Iată câteva dintre cele mai eficiente tratamente laser utilizate în mod obișnuit pentru managementul cearcănelor:

Laser cu CO2 fracționat: Acest laser acționează prin producerea de canale microscopice în piele fapt care stimulează producția de colagen. Rezultatul unui astfel de tratament este ameliorarea semnificativă a texturii pielii, reducerea liniilor fine, și ameliorarea lipsei de volum de la acest nivel.

Laser Picoway: Laserul cu picosecunde acționează prin livrarea la nivelul pielii a unor pulsuri de energie ultra-scurte. Ținta acestui laser este pigmentul de la nivelul pielii. În plus, laserul Picoway stimulează și producția de colagen, promovând întinerirea pielii. Astfel, rezultatul tratamentului constă în ameliorarea pigmentării cearcănelor, reducerea liniilor și ridurilor fine și îmbunătățirea texturii pielii. 

Laser Q-Switched Nd:YAG: Acest tratament laser este eficient în tratarea problemelor de pigmentare, inclusiv a cearcănelor cauzate de producția în exces de melanină. Acesta descompune structurile de depozitare a melaninei (melanozomii), fragmentându-i în particule mai mici care sunt eliminate în mod natural de sistemul imunitar al organismului. În plus, induce producția locală de colagen cu ameliorarea texturii pilei.

Pulsed Dye Laser: Acest tratament cu laser se adresează componentei vasculare a cearcănelor. Vasele de sânge din zona peri-oculară joacă un rol important în aspectul întunecat al cearcănelor, oferind acestora o tentă violacee. Laserul Pulsed Dye țintește selectiv vasele de sânge din piele, le încălzește (proces numit fototermoliză selectivă) și le distruge fără a afecta țesuturile înconjurătoare.  Rezultatul final fiind un aspect ameliorat al pigmentării cearcănelor și totodată îmbunătățirea calității pielii.

Microneedling cu radiofrecvență (RF): Prin combinarea microneedlingului cu radiofrecvența este posibilă stimularea producției fibrelor de colagen, ameliorarea texturii pielii și reducerea laxității acesteia. 

  • Mezoterapia: Mezoterapia este o procedură minim invazivă care implică injectarea în piele, cu ajutorul unui ac foarte fin, a unei combinații de substanțe active precum vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanți, acid hialuronic. Scopul acestei proceduri este stimularea producției de colagen, îmbunătățirea hidratării, ameliorarea liniilor fine, corectarea tulburărilor pigmentare și regenerarea celulară. Astfel, zona cearcănelor va căpăta un aspect ameliorat în ceea ce privește hidratarea, ridurile fine, pigmentarea și textura pielii.
  • Terapia cu plasmă bogată în trombocite (PRP): Terapia PRP, denumită și terapia vampir implică extragerea unei cantități mici din sângele pacientului într-o eprubetă, și procesarea acestuia prin centrifugare pentru a separa plasma bogată în trombocite de restul componentelor sanguine. Odată obținută, plasma bogată în trombocite, este injectată la nivelul cearcănelor. Acest tratament stimulează producția de colagen, redă fermitatea, elasticitatea pielii, și totodată ameliorează și omogenizează culoarea cearcănelor. 
  • Injecții cu acid hialuronic: Acidul hialuronic (HA) este o substanță prezentă în mod natural în organism cu rol hidratarea și volumul pielii. Injectarea acidului hialuronic poate să fie realizată cu ajutorul unui ac sau al unei canule. Această procedură se adresează în special cearcănelor adânci. Astfel, prin capacitatea sa unică de a atrage și reține apa în locurile în care este injectat, redă volumul zonelor deficitare cu reducerea aspectului adâncit și întunecat al cearcănelor. În plus, pielea de la nivel peri-ocular capătă un aspect hidratat și proaspăt. 

Este important de reținut că eficacitatea acestor tratamente poate varia în funcție de pacient și de severitatea cearcănelor. Consultarea unui medic dermatolog sau estetician este esențială pentru a stabilii un plan de tratament potrivit, personalizat, adaptat nevoilor individuale.  Totodată, medicul dermatolog sau estetician va discuta cu dumneavoastră indicațiile, contraindicațiile, potențiale riscuri, și efectele secundare pentru fiecare procedură în parte.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?