CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Injectii Botox

Aceste tratamente neinvazive cu toxina botulinică tip A sunt cele mai populare opțiuni pentru combaterea ridurilor fine sau profunde, fiind utilizate în special pentru partea superioară a feței.

Ce este botox-ul?

Toxina botulinică tip A, cunoscută sub denumirea de Botox în SUA, rămâne cea mai populară procedură nechirurgicală pentru tratarea ridurilor fine sau profunde. Se folosește în general pentru etajul superior al feței, mai exact pentru ridurile de expresie, precum cele transversale ale frunții, de la colțul ochilor care formează așa numită “laba gâștii”, precum și cele verticale și orizontale dintre sprâncene și de la rădăcină nasului.

Toxina botulinică este folosită în scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul mai multor afecțiuni medicale neurologice, ulterior fiind folosită în tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie. Botox-ul a devenit cea mai populară procedură cosmetică deoarece determină ameliorarea/ștergerea ridurilor de expresie fără a modifica trăsăturile pacientului, determină în decurs de câteva zile un aspect mai tânăr, mai odihnit, fără a necesita perioadă de recuperare. Acesta blochează temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura facială răspunzătoare de ridurile de expresie. De asemenea, toxina botulinică este folosită cu succes în tratamentul hiperhidrozei (transpirația excesivă).

Cum funcționează?

Prin injectare într-un mușchi specific, toxina botulinică întrerupe transmiterea impulsului nervos către acesta. Astfel, contracția musculară este blocată temporar, pielea se relaxează și capătă un aspect mai neted. Efectul este reversibil în decurs de 3-6 luni.

Comparativ cu alte metode antirid, toxina botulinică tratează ridurile prin îndepărtarea cauzei, fiind cea mai eficientă soluție pentru ridurile de expresie.

În cazul hiperhidrozei, care se datorează stimulării excesive a glandelor sudoripare de către sistemul nervos, toxina botulinică realizează blocarea temporară, reversibilă a acestei transmiteri, crescând extrem de mult calitatea vieții pacienților care suferă de această afecțiune.

Tratamentul se efectuează în cabinetele/clinicile de specialitate acreditate pentru aceste proceduri, fiind efectuate de medici specialiști bine instruiți în tehnicile de injectare.

Nu este nevoie de pregătire specială anterioară procedurii. Medicul va face recomandările necesare postprocedură și va efectua controlul rezultatului obținut.

La Clinica Medispa, ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte, sprâncenele căzute sau ridurile din jurul ochilor sunt ameliorate cu toxină botulinică de tip A: Botox-Vistabel, Dysport.  În plus, chipul devine mai luminos și mai destins, fără a-și modifica trăsăturile.

Rezultate

Efectul apare la 2-7 zile după injectare și se menține 3-6 luni. În cazul hiperhidrozei, efectul se poate menține chiar mai mult, până la 6-8 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul până la aproape un an.

Riscuri

Contrar preconcepțiilor, tratamentul cosmetic efectuat cu rigurozitate de specialiști prezintă riscuri extrem de mici, reacțiile alergice fiind foarte rare.

Toxina botulinică nu creează dependență, tratamentul este repetat datorită nevoii femeilor de a fi mereu frumoase.

Chiar dacă după o perioadă de 3-6 luni efectul tratamentului începe să dispară, ridurile nu vor deveni la fel de adânci ca înainte de injectare.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.