CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Mezoterapie & Biorevitalizare

Mezoterapia și biorevitalizarea sunt două tratamente estetice populare care sunt folosite pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Mezoterapia și biorevitalizarea sunt două tratamente estetice populare care sunt folosite pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Acestea implică injectarea diferitelor substanțe în piele cu scopul rezolvării unor probleme specifice și totodată pentru a promova procesul de rejuvenare al acesteia. Deși sunt asemănătoare în ceea ce privește tehnica de administrare, cele două proceduri diferă prin substanțele utilizate și obiectivele terapeutice.

Mezoterapia

Mezoterapia este o procedură care presupune injectarea unei combinații de vitamine, minerale, aminoacizi și alte substanțe active în derm, stratul mijlociu al pielii. Această procedură poate sa fie efectuată folosind ace foarte fine sau cu ajutorul unui dispozitiv special (asemănător unui pistol) cu mai multe astfel de ace, care permite realizarea acestor micro-injectii în piele cu o eficiență maximă. Astfel, obiectivul mezoterapiei este de a livra aceste ingrediente active direct în piele și vizează probleme specifice precum ridurile, căderea părului, celulita sau depozitele de grăsime localizate.

Preparatul injectat este selectat în funcție de nevoile individuale și de rezultatele dorite. Astfel, această procedură este individualizată și adaptată nevoilor fiecărui pacient. Mezoterapia poate fi utilizată pentru întinerirea feței, conturarea corpului, tratamentul căderii părului, dar și cu multe alte scopuri cosmetice. Tratamentul este în general bine tolerat, cu minim discomfort temporar, limitat la locurile de injectare unde pot să apără vânătăi sau umflături minore și trecătoare. De obicei sunt necesare sesiuni multiple pentru obținerea unor rezultate optime.

Biorevitalizarea

Biorevitalizarea este o procedură care vizează îmbunătățirea hidratării, texturii și elasticității pielii prin injectarea acidului hialuronic în piele. Acidul hialuronic este o moleculă prezentă în mod natural în corpul uman cu rol cheie în hidratarea pielii. Astfel, prin cacapitatea sa unică de a atrage și reține apa în locurile în care este injectat, redă volumul și aspectul tânăr al feței.

În timp, factori precum îmbătrânirea, expunerea cronică la soare și stilul de viață pot epuiza rezervele naturale de acid hialuronic ale pielii, ducând la deshidratare, linii fine și pierderea elasticității pielii.

Tratamentul de biorevitalizare presupune injectarea superficială la nivelul pielii a unor cantități mici de acid hialuronic. Acest lucru nu doar că ajută la refacerea hidratarii pielii dar totodată stimulează și producția de colagen. Procedura poate fi efectuată pe față, gât, decolteu și mâini. Tratamentele de biorevitalizare sunt de obicei bine tolerate, iar efectele secundare, precum roșeața ușoară, umflăturile mici sau vânătăile, sunt în general minime, limitate la locurile injectării și dispar în câteva zile.

Atât efectele mezoterapiei, cât și cele ale tratamentelor de biorevitalizare sunt în general temporare și necesită ședințe de întreținere pentru a susține rezultatele obținute. Numărul de ședințe necesare și frecvența tratamentelor vor depinde de preocupările specifice individuale, de rezultatele dorite și de recomandarea medicului.

Este important de reținut că mezoterapia și biorevitalizarea ar trebui efectuate numai de profesioniști medicali calificați sau practicieni autorizați cu pregătire și experiență corespunzătoare. Înainte de a urma orice tratament estetic, este recomandabil să consultați un medic specialist pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dumneavoastră specifice și istoricul medical.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.