CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

PRP – Terapia Vampir

Denumit și „Terapia Vampir”, tratamentul Cellenis PRP este extrem de eficient în reducerea ridurilor, în refacerea tenului în urma expunerii la soare, în ameliorarea cicatricilor postacneice, în reîntinerirea pielii și în tratamentul alopeciei (căderea părului)

Ce inseamnă Terapia Vampir?

Denumit și „Terapia Vampir”, tratamentul Cellenis PRP este extrem de eficient în reducerea ridurilor, în refacerea tenului în urma expunerii la soare, în ameliorarea cicatricilor postacneice, în reîntinerirea pielii și în tratamentul alopeciei (căderea părului). Cellenis PRP stimulează vindecarea și regenerarea rapidă a țesuturilor prin injectarea în derm a plasmei bogate în trombocite, produs propriu organismului.

Plasma bogată în trombocite (Platelet Rich Plasma, de aici numele de PRP) generează o reacție de vindecare, stimulând producția de colagen și elastină, încurajând regenerarea celulară și îmbunătățind circulația în zona tratată. Rezultatul este o piele întinerită, cu un tonus și textură îmbunătățite.

Deoarece Cellenis PRP utilizează propria plasma bogată în trombocite, riscul apariției efectelor adverse este aproape nul. Astfel, tratamentul Cellenis PRP folosește puterea de vindecare a propriului organism în scopuri estetice, garantând pacientului atât rezultate remarcabile în scurt timp, cât și absența efectelor adverse.

Care sunt indicațiile tratamentului PRP?

Tratamentul Cellenis PRP acționează eficient asupra ridurilor fine, tenului deshidratat, asupra cicatricilor postacenice și postarsuri, asupra vergeturilor, stimulând regenerarea și vindecarea pielii cu ajutorul propriilor celule.

O altă utilizare a PRP este în tratamentul căderii părului, prin stimularea regenerării foliculilor piloși. Astfel, se ameliorează și se stabilizează progresia afecțiunii, alături de alte tratamente locale. PRP se folosește și după procedura de implant de păr pentru a crește supraviețuirea firelor de păr transplantate.

Cum se desfășoară procedura PRP?

Procedura în sine este minim invazivă, presupune aplicarea unei creme anestezice înainte, recoltarea și centrifugarea plasmei, apoi administrarea PRP, toată procedura având o durată de aproximativ o oră. După procedură, poate persista o ușoară roșeață, care trece în câteva ore, sau pot fi vizibile mici semne de înțepatură. Deoarece se foloseste un produs propriu orgnismului, nu există riscul reacțiilor alergice. Procedura este bine tolerată de către pacienți, la scurt timp după își pot relua activitățile de zi cu zi.

Procedura se poate repeta la  interval de 3-4 săptămâni, fiind recomandate 3 ședinte și repetarea protoculului la 6 luni- 1 an pentru menținerea rezultatelor.

Când nu este indicată procedura PRP?

Infecții acute (viroze respiratorii, faringite, herpes) și cronice, afecțiuni cutanate de tip lupus și porfirie, neoplazii (cancer), chimioterapie, boli metabolice sau sistemice grave, afecțiuni hepatice, boli de sânge (anemie, trombocitopenie, trombofilie), tratament anticoagulant, tratament cu corticosteroizi local.

„Terapia Vampir” sau PRP este unul din multiplele tratamente minim invazive, folosite din ce în ce mai des, pentru efectul anti-age. Aceasta procedură poate fi combinată cu alte tipuri de tratamente cum ar fi laserul fracțional cu CO2, laserul PicoWay, laserul Erbium:YAG.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.