CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Reducerea semnelor de îmbătrânire

Există o componentă intrinsecă a îmbătrânirii (determinată genetic) și una extrinsecă (radiațiile UV, fumatul și alți factori externi).

Îmbătrânirea pielii

Există o componentă intrinsecă a îmbătrânirii (determinată genetic) și una extrinsecă (radiațiile UV, fumatul și alți factori externi). Ambele produc o serie de transformări atât la nivelul pielii, cât și a structurilor din profunzime: țesutul adipos (gras) se reduce și se redistribuie (migrează inferior sub impactul gravitației), musculatura din jurul ochilor își reduce tonusul, țesutul osos își pierde din consistență și orbita devine tot mai largă, aparând cearcăne și efectul de ”ochi înfundați”.La nivelul etajului facial mijlociu, volumul pomeților face ca V-ul feței să fie bine definit. Însă, odată cu înaintarea în vârstă aspectul proeminent al pomeților se atenuează prin pierderea de volum sau plenitudine, obrajii au tendința să coboare, să se lase, iar V-ul feței se inversează. Practic dintr-un triunghi cu baza în sus (considerat standardul de frumusețe), ajungem la un triunghi normal (cu baza în jos). Dorința de menținere a frumuseții și a aspectului tânăr și proaspăt în ciuda trecerii anilor a generat o preocupare deosebită a medicilor esteticieni pentru restaurarea volumetriei faciale.

Restaurarea volumetriei faciale cu acid hyaluronic

Produsul injectabil folosit cel mai adesea pentru restaurarea volumetriei faciale este acidul hialuronic. Având în vedere că a cunoscut o evoluţie în ceea ce priveşte fabricarea şi durata efectelor pe care le oferă, este folosit pe scară largă în ultimii ani. Este, de asemenea, un tratament sigur, rapid și cu reacții adverse minime. Acidul hialuronic poate fi folosit pentru remodelarea liniei mandibulare și bărbiei, pentru restaurarea volumului pomeţilor, pentru tâmple, zona de sub ochi (cearcăne) şi în general oriunde este nevoie de adăugare de volum pentru modelarea formei feţei. Practic injectările cu acid hialuronic corectează eficient, într-o manieră discretă și naturală, aspectul îmbătrânit și obosit al feței. Injectările sunt insesizabile, iar acidul hialuronic se resoarbe uniform, în timp, țesutul revenind la forma inițială. Fillerele cu acid hialuronic folosite în cadrul clinicii Medispa pentru a restabili volumetria facială sunt: Juvederm (îndeosebi Voluma, Volift, Volux), Restylane (Lyft, Volyme, Define) și Filorga (Universal, Volume)

Restaurarea volumetriei faciale cu biostimulatoare de colagen

Substanțe precum acidul polilactic (Sculptra) sau hidroxiapatita de calciu (Radiesse, HArmonyCa) se injectează subcutanat cu ajutorul unei canule atraumatice și deși îmbunătățirea este vizibilă imediat după procedură prin restaurarea volumului, rezultatele continua să se îmbunătățească pe măsură ce aceste substanțe stimulează fibroblastul să sintetizeze colagen. Astfel obținem rezultate naturale, ce se mențin o perioadă îndelungată (până la 18 luni). Disconfortul este minor și feței este vizibil întinerit prin aceste proceduri.

Radiesse (hidroxiapatita de calciu) este de fapt un implant injectabil compus din ioni de calciu și fosfat care se găsesc în mod natural în dinți și oase, 100% biocompatibil și biodegradabil. Cea mai severă instanță de control din domeniul medical, FDA, a aprobat acest tratament drept: “Soft tissue rejuvenation for all the body”. De altfel, este unicul implant din lume cu 2 aprobări FDA. 

Avantajele tratamentului Radiesse:

 • utilizat ca și filler tratează de două ori mai multe riduri decât acidul ‬hialuronic sau o cantitate similară de collagen
 • un tratament non-chirurgical, simplu şi sigur, de înfrumuseţare, ‬corectare şi contur
 • efectul produsului este de durată, mai exact 18 -24 luni‬
 • produsul are cel mai bun raport calculat în funcție de scorul cost/an, atât‬ în privința prețului substanței, cât și al costului intervenției medicale
 • Radiesse este fillerul ideal pentru riduri adânci, ridurile nazolabiale, bărbie, nas, mâini, pomeți și buze.‬

 

HArnonyCa este un alt produs revoluționar întrucât combină în același filler hidroxiapatita de calciu cu acidul hialuronic. Astfel, vom avea beneficiile cumulate ale ambelor substanțe, iar rezultatele vizibile obținute imediat după procedură (mai ales datorate acidului hialuronic) vor continua să se îmbunătățească pe măsură ce hidroxiapatita de calciu realizează stimularea de colagen.‬

Restaurarea volumetriei faciale cu biostimulatoare de colagen

Singurele proceduri non invazive aprobate clinic FDA pentru liftingul feței și a gâtului au următoarele beneficii:

 • Proceduri non-chirurgicale‬
 • Fără perioadă de recuperare‬
 • Refac rețeaua de collagen
 • Rezultate naturale‬
 • Un singur tratament‬
 • Ultrasunete sigure și eficiente‬

 

Sistemul Ulthera folosește imagistica cu ultrasunete pentru a obține imagini din profunzimea țesutului. În felul acesta, energia ultrasunetelor este concentrată în puncte precise la care se ajunge de obicei doar în chirurgia estetică. Spre deosebire de lasere, radiofrecvență sau alte tehnologii, Ultherapy transmite energia ultrasunetelor țintit, la adâncimea optimă, în mai multe straturi ale țesutului. Prin încălzire, se declanșează o reacție naturală a pielii care începe procesul regenerativ de producere a colagenului la nivel profund. Rezultatul final este un efect de lifting la nivelul feței și gâtului, care reconturează linia mandibulară și, implicit, aspectul lăsat al feței.

Sofwave este cel mai nou dispozitiv cu ultrasunete aprobat FDA pentru rejuvenarea feței, gâtului și decolteului. Cu o adâncime fixă de 1,5 mm, Sofwave ajunge în derm, unde determină sinteza de colagen și elastină cu un disconfort minor și fără timp de recuperare după procedură.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

Transformă aspectul îmbătrânit într-unul tânăr și plin de viață prin restaurarea volumetriei faciale. Tehnici personalizate non-invazive, ce adaugă volum, modelează și îmbunătățesc conturul feței .