CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Reîntinerirea gâtului și al decolteului

Similar cu îmbătrânirea tenului, este afectată de trecerea timpului și pielea gâtului și a decolteului.

Îmbătrânirea decolteului

Similar cu îmbătrânirea tenului, este afectată de trecerea timpului și pielea gâtului și a decolteului. Prin urmare, ar trebui ca ritualul zilnic de îngrijire să acorde atenție și acestor două zone expuse în egală măsură factorilor de mediu nocivi. De asemenea, tratamentele antiaging ar trebui să vizeze gâtul și decolteul întrucât acestea trădează vârsta chiar și în absența ridurilor de la nivelul feței. În plus, contrastul dintre pielea feței și cea a gâtului atunci când cea de-a 2a nu beneficiază de aceeași atenție ca prima este extrem de inestetic.

Din fericire, există multiple opțiuni de rejuvenare pentru gât și decolteu.

Tratamente laser

Atât laserul Vbeam, cât și laserul fracțional cu CO2, dar și laserul Picoway oferă soluții eficiente pentru rejuvenarea gâtului și decolteului. Laserul Vbeam este tratamentul optim și pentru poikilodermia Civatte (o combinație de roșeață cu pete maronii și zone albe, atrofice), dar este și o opțiune de rejuvenare a acestor zone.

Laserul fracțional cu CO2 și laserul Picoway ajută la estomparea ridurilor fine și petelor, dar îmbunătățesc semnificativ și textura pielii.

Practic, dispozitivele laser folosesc căldura pentru a activa mecanismul de autoreparare tisulară, iar pielea este stimulată să producă mai mult colagen. Fiecare şedinţă durează 15-30 de minute. Local, veți simți un disconfort minor (o usturime uşoară), iar în următoarele zile e posibil să observați o inflamare a zonei tratate şi o ușoară exfoliere a tegumentului. Pentru rezultate optime, sunt necesare 3-4 şedinţe, la un interval de 3-4 săptămâni.

Rulează videoul

Mezoterapia

O altă terapie de rejuvenare a gâtului și decolteului, constă în injectarea cu un ac foarte fin la nivelul dermului a unui cocktail compus din vitamine, antioxidanți, peptide, acid hialuronic. Acest tratament permite nu numai hidratarea imediată prin acid hialuronic ci, în timp, stimulează și sinteza de colagen pentru că oferă substratul necesar (colagenul e o proteină sintetizată din aminoacizi). Injecțiile cu acid hialuronic se practică după aplicarea unei creme anestezice.

Terapia durează aproximativ 30 min, dar la final se observă o diferență netă. Uneori pot apărea mici echimoze sau înroșirea pasageră a pielii. Pentru a minimiza riscul de echimoze (vânătăi) se recomandă întreruperea timp de câteva zile a terapiei orale pe bază de vitamine D, E, C, antiinflamatoare nesteroidiene (Ibuprofen, Ketonprofen) sau aspirină.

Ultrasunetele (Ultherapy, Sofwave)

Singurele proceduri non invazive aprobate clinic FDA pentru liftingul feței și a gâtului.

De asemenea, singurele tratamente non-invazive care au dovedit în urma studiilor clinice că îmbunătățesc liniile și ridurile decolteului.

Beneficiile ultrasunetelor:

  • Procedură non-chirurgicală‬
  • Fără perioadă de recuperare‬
  • Refac rețeaua de colagen‬
  • Rezultate naturale‬
  • Un singur tratament‬
  • Ultrasunete sigure și eficiente‬

 

Sistemul Ulthera folosește imagistica cu ultrasunete pentru a obține imagini din profunzimea țesutului. În felul acesta, energia ultrasunetelor este concentrată în puncte precise la care se ajunge de obicei doar în chirurgia estetică. Spre deosebire de lasere, radiofrecvență sau alte tehnologii, Ultherapy transmite energia ultrasunetelor țintit, la adâncimea optimă, în mai multe straturi ale țesutului. Prin încălzire, se declanșează o reacție naturală a pielii care începe procesul regenerativ de producere a colagenului la nivel profund.

Sofwave este cel mai nou dispozitiv cu ultrasunete aprobat FDA pentru rejuvenarea gâtului și decolteului. Cu o adâncime fixă de 1,5 mm, Sofwave ajunge în derm, unde determină sinteza de colagen și elastină cu un disconfort minor și fără timp de recuperare după procedură.

Biostimulatoarele de colagen

Substanțe precum acidul polilactic (Sculptra) sau hidroxiapatita de calciu (Radiesse) se injectează subcutanat cu ajutorul unei canule atraumatice și deși îmbunătățirea este vizibilă imediat după procedură prin restaurarea volumului, rezultatele continua să se îmbunătățească pe măsură ce aceste substanțe stimulează fibroblastul să sintetizeze colagen. Astfel obținem rezultate naturale, ce se mențin o perioadă îndelungată (până la 18 luni). Disconfortul este minor și aspectul gâtului și decolteului este vizibil întinerit prin aceste proceduri.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

Transformă aspectul îmbătrânit într-unul tânăr și plin de viață prin restaurarea volumetriei faciale. Tehnici personalizate non-invazive, ce adaugă volum, modelează și îmbunătățesc conturul feței .
× Cu ce te putem ajuta?