CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Rejuvenare Complexă Facială 4D

Este o procedură estetică avansată, al cărei scop este întinerirea complexă a feței.

Ce este Rejuvenarea Complexă Facială 4D?

Rejuvenare Complexă Facială 4D

este o procedură estetică avansată, al cărei scop este întinerirea complexă a feței. Aceasta nu se adresează doar pielii, ci și structurilor mai profunde precum fascia și totodată redefinirii structurilor osoase faciale. Acesta implică utilizarea combinată de diverse proceduri și tehnologii, inclusiv lasere, injectări cu acid hialuronic și Ultherapy (cunoscută și sub numele de Ulthera).

În continuare găsiți prezentarea pe scurt a componentelor individuale ale conceptului de rejuvenare facială complexă 4D (cvadrimensională):

Procedura se concentrează pe îmbunătățirea calității și aspectului pielii. Acest prim pas în procesul de rejuvenare facială poate fi realizat cu ajutorul unor tratamente precum peelingurile chimice, microdermabraziunea sau tehnologia laser. Aceste metode ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine, a petelor pigmentare și a altor imperfecțiuni ale pielii.

 Porii pot deveni măriți și mai vizibili din cauza unor factori precum îmbătrânirea cu pierderea elasticității pielii, producția sebumului în exces, o rutină de îngrijire a pielii nepotrivită sau expunerea cronică la soare. Procedurile care vizează îmbunătățirea aspectului porilor și odată cu aceasta oferirea unui aspect întinerit și sănătos al pielii, sunt reprezentate de terapiile laser și o rutină de îngrijire special concepută în acest sens.

Odată cu înaintarea în vârstă, structura osoasă a feței se poate modifica prin procese de resorbție și remodelare. Rezultatul acestor procese complexe sunt pierderea volumului, lăsarea pielii și pierderea definirii conturului feței. Tehnica de rejuvenare facială complexă 4D se adresează și acestei pierderi de volum facial, a cărei rezolvare implică tehnici speciale de injectare cu acid hialuronic sau grefare pentru a restabili volumul și a îmbunătăți conturul feței.

Ligamentele joacă un rol crucial în menținerea pe poziție a țesuturilor și separarea diferitelor compartimente faciale, oferind astfel un aspect armonios și simetric. Odată cu înaintarea în vărstă aceste ligamente slăbesc și pielea feței devine laxă. În astfel de cazuri iși găsesc aplicabilitatea procedurile de lifting facial sau de ridicare a firului pentru a ridica și strânge pielea prin repoziționarea ligamentelor subiacente.

  • Lasere: Tehnologia laser este piatra de temelie a conceptului de întinerire facială complexă 4D. Aceasta se adresează nu doar îmbunătățirii calității pielii ci tratează și probleme specifice precum ridurile și liniile fine, petele maronii (de vârstă) și pigmentarea neuniformă. Există diferite tipuri de dispositive LASER care pot să fie utilizate în acest sens, printre care se numără laserul CO2 fracționat sau laserul cu picosecunde. Energia laser livrată în piele stimulează producția de colagen, care ajută la recăpătarea fermității și supleții pielii, reducerea ridurilor, ameliorarea texturii, reducerea petelor pigmentare și uniformizarea culorii pielii. 

 

  • Injectarile cu acid hialuronic: acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în piele, care oferă hidratare și volum. În rejuvenarea faciala complexă 4D, substanțele de umplere cu acid hialuronic sunt injectate strategic în anumite zone ale feței pentru a restabili volumul pierdut, pentru a umple liniile și ridurile profunde și pentru a îmbunătăți conturul feței. Aceasta corecție volumetrică facială are drept rezultat întinerirea feței, efectul fiind vizibil pe loc.

 

  • Ulthera (Ultherapy): Ultherapy este singura procedură aprobată FDA (U.S. Food and Drug Administration) pentru liftingul bărbiei, gâtului și sprancenelor. Aceasta este o procedură non-invazivă care utilizează ultrasunete microfocalizate pentru a genera un efect termic în profunzimea pielii, stimulând astfel producția de colagen la acest nivel. Cu ajutorul unui ecograf încorporat face posibilă acțiunea țintită asupra unei structuri cheie care asigura suport structurilor fetei, și anume SMAS (sistemul aponevrotic muscular superficial). Rezultaul este un lifting al feței si decolteului, cu aspect natural și discomfort post-procedural minim.

Rejuvenarea facială complexă 4D, prin combinarea procedurilor menționate anterior, iși propune abodarea etapizată a tuturor mecanismelor implicate în procesul de îmbătrânire. Doar printr-o abordare etapizata a fiecarei componente a acestui process complex și dinamic se pot obține rezultate optime. Atfel, tratamentele laser îmbunătățesc textura și aspectul pielii, substanțele de umplere cu acid hialuronic restabilesc volumul și corecteaza ridurile profunde, iar Ultherapy realizeaza lifting și redă tonusul pielii. 

Este important de reținut că întinerirea complexă facială 4D este o abordare cuprinzătoare, adaptată nevoilor fiecărui individ. Procedurile și tehnologiile specifice utilizate pot varia în funcție de factori precum obiectivele pacientului, starea pielii și recomandările unui medic specialist. Este întotdeauna recomandabil să consultați un medic specialist calificat pentru a stabili cel mai potrivit plan de tratament pentru preocupările dumneavoastră specifice.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.