CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Alopecia Aerata

Alopecia areata este o boală autoimună a pielii care duce la căderea părului pe scalp, pe față și pe alte zone ale corpului.

Ce este Alopecia Aerata?

Alopecia areata este o boală autoimună a pielii care duce la căderea părului pe scalp, pe față și pe alte zone ale corpului. Diagnosticul alopeciei areata implică de obicei o combinație de istoric medical, examen fizic și uneori teste suplimentare.

Diagnostic

Iată o prezentare generală a procesului de diagnosticare:

Medicul specialist va începe prin a vă întreba despre simptomele și istoricul medical. Aceștia se pot întreba despre tiparul și amploarea căderii părului, orice boală sau stres recent, istoric familial de boli autoimune sau căderea părului și orice alte informații relevante.

Medicul dermatolog cu experiență în diagnosticarea tulburărilor de păr va examina zonele afectate. Va căuta semne caracteristice ale alopeciei areata, cum ar fi zone netede rotunde lipsite de păr, rotunde, de căderea părului cu piele cu aspect normal.

Sistemul Fotofinder este un tip de dispozitiv de tricoscopie care ajută la examinarea scalpului și a foliculilor de păr la un nivel mărit, permițând un diagnostic și o evaluare mai precisă a cauzelor căderii părului.

Acest lucru poate ajuta la identificarea caracteristicilor specifice ale alopeciei areata, cum ar fi firele de păr „semnul exclamării”, firele de păr scurte rupte care apar mai înguste lângă scalp.

în timpul examinării fizice, medicul poate efectua un „test de tracțiune” trăgând ușor firele de păr lângă marginea zonei afectate

În unele cazuri, poate fi efectuată o biopsie cutanată pentru a confirma diagnosticul și a exclude alte afecțiuni. În timpul unei biopsii, o mică probă din pielea afectată este luată și examinată la microscop pentru a observa orice modificări caracteristice care indică alopecia areata.

 Deși testele de sânge nu sunt obligatorii pentru diagnosticarea alopeciei areata, acestea pot fi recomandate în anumite cazuri pentru a verifica condițiile medicale de bază sau pentru a evalua starea generală de sănătate a pacientului.

Este esențial să consultați un medic specialist calificat dacă bănuiți că aveți alopecie areata sau aveți căderea bruscă a părului. Diagnosticarea cu acuratețe a afecțiunii este crucială pentru tratamentul și managementul adecvat.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.