CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Laser Foliculită

Ce este Foliculita?

Foliculita este o afecțiune comună a pielii, caracterizată prin inflamarea foliculilor de păr. Aceasta poate să aibă o etiologie infecțioasă, precum infecțiile bacteriene, virale, parazitare sau fungice, sau neinfecțioasă, cauzată de aplicarea la nivelul pielii de preparate topice nepotrivite (uleioase sau ocluzive), tratamentele medicamentoase, și anumite boli. În cazul foliculitei infecțioase, aceasta poate să fie răspândită la zone de piele inițial neafectate prin proceduri de îndepărtare a părului precum raderea. Foliculita se manifestă prin apariția unor umflături (papule) mici, roșii și/sau pustule galbene localizate în jurul firelor de păr. Zonele cel mai frecvent afectate sunt picioarele, fesele, spatele, pieptul și bărbia. Foliculita nu doar că poate să fie deranjantă din punct de vedere estetic, dar poate să dea și simptome precum mâncărimea.

Laserul Alexandrite

Cea mai bună opțiune de tratament pentru foliculită este îndepărtarea părului cu ajutorul terapiei cu laser. Laserul Alexandrite este un tip de laser utilizat în mod obișnuit pentru procedurile de îndepărtare a părului. Emite lumina cu o anumită lungime de undă (755 nanometri) care țintește selectiv melanina, pigmentul responsabil pentru culoarea părului. Energia laserului este absorbită de pigmentul din firul de păr, distrugându-l în mod eficient, cu efecte minime asupra pielii din jur.

Iată cum tratamentul cu laser Alexandrite poate fi benefic pentru foliculită:

  1. Reducerea permanentă a părului: Laserul Alexandrite poate oferi o reducere de lungă durată, sau permanentă, a creșterii părului. Prin țintirea selectivă foliculilor de păr, acesta îi deteriorează și le inhibă capacitatea de a produce noi fire de păr. Acest lucru poate fi deosebit de util în cazurile în care foliculita este declanșată și întreținută de metode de îndepărtare a părului, precum raderea sau epilarea cu ceară.
  2. Inflamație redusă: Tratamentul cu laser poate ajuta la reducerea inflamației asociate cu foliculită. Prin eliminarea firului de păr, nu mai există substratul pentru dezvoltarea foliculitei. Cu fiecare terapie laser părul devine din ce în ce mai slăbit și subțire și în final va dispărea.
  3. Precizie și viteză: Laserul Alexandrite este proiectat pentru a ținti în mod selectiv foliculii de păr, minimizând în același timp deteriorarea pielii din jur. Dimensiunea mare a spotului și rapiditatea cu care sunt livrate impulsurile permit tratarea rapidă a unor zone mari de piele, făcându-l o opțiune ideală pentru îndepărtarea părului.

 

Este important de reținut că epilarea cu laser poate să nu vindece complet foliculita, mai ales dacă este cauzată de afecțiuni medicale sau infecții subiacente. Este recomandat să consultați un medic dermatolog pentru a identifica cea mai potrivită abordare terapeutică pentru cazul dumneavoastră.

Rulează videoul

Desfășurarea tratamentului

În timpul procedurii de îndepărtare a părului cu laser, sunt utilizați ochelari de protecție pentru a proteja ochii de lumina laserului. Se folosește un gel sau un dispozitiv de răcire pentru a minimiza disconfortul din timpul proceduri. De obicei, sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultate optime, deoarece ciclul de crește al firului de păr este alcătuit din mai multe faze, acesta fiind cel mai sensibil la terapia laser în faza de creștere activă (anagen).

În timp ce tratamentul cu laser cu Alexandrite este eficient pentru multe persoane, este posibil să nu fie potrivit pentru toată lumea. Factori precum tipul pielii, culoarea părului și istoricul medical pot influența decizia utilizării acestuia în cazuri individuale cât și rezultatele tratamentului. Prin urmare, este important ca înainte de începerea tratamentului să fiți evaluat de către un profesionist medical calificat.

Nu uitați să urmați instrucțiunile de îngrijire post-tratament furnizate de medicul dermatolog pentru a asigura o vindecare adecvată și pentru a minimiza riscul de complicații.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?