CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Pete pigmentare & Melasma - Tratament laser

Melasma afectează fata, dar petele pigmentare apar frecvent și pe gât sau pe
mâini. Aceste pete sunt cauzate de supraproducția de melanină, pigmentul care dă culoare pielii.

Tratarea petelor pigmentare cu laser

Petele pigmentare și melasma sunt afecțiuni caracterizate prin apariția de pete maronii sau maro-cenușii pe piele. Melasma afectează fata, dar petele pigmentare apar frecvent și pe gât sau pe
mâini. Aceste pete sunt cauzate de supraproducția de melanină, pigmentul care dă culoare pielii.

Laserele CO2, Picoway și Vbeam sunt trei tipuri de lasere care pot fi utilizate separat sau în combinație pentru a trata petele pigmentare și melasma. Fiecare laser are un mecanism unic de acțiune și vizează anumite tipuri de pigment din piele.

Laserul CO2 funcționează prin îndepărtarea stratului superior al pielii, care conține celulele pigmentate. Acest lucru stimulează reînnoirea straturilor pielii cu celule care sunt mai puțin
pigmentate, rezultând o nuanță mai uniformă a pielii.

Laserul Picoway folosește impulsuri scurte de lumină pentru a fragmenta pigmentul din piele, care este apoi eliminat prin procesele naturale ale corpului.

Laserul Vbeam, pe de altă parte, vizează vasele de sânge care alimentează celulele pigmentate, distrugând pereții acestor vase, care sunt apoi reabsorbite de organism.

Rulează videoul

Prin combinarea acestor trei lasere, la nevoie, dermatologii pot viza mai multe tipuri de celule pigmentate din piele, rezultând un tratament mai eficient și mai cuprinzător.

Este important de reținut că terapia cu laser pentru pete pigmentare și melasmă nu este un tratament unic și poate necesită mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite. Pacienții trebuie, de asemenea, să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja pielea de alte daune, cum ar fi
evitarea expunerii prelungite la soare și utilizarea zilnică de protecție solară.

Că și în cazul oricărei proceduri medicale, există riscuri și potențiale efecte secundare asociate cu terapia cu laser pentru petele pigmentare și melasma. Acestea pot include roșeață temporară, umflături și vânătăi, precum și riscul de cicatrici și modificări ale culorii pielii. Pacienții ar trebui să discute despre potențialele riscuri și beneficii ale terapiei cu laser cu dermatologul lor înainte de a urmă tratamentul.

Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.