CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Transplant de Păr & Sprâncene

Implant păr manual FUE-SAFIR

Metoda FUE este cea mai utilizată tehnică de IMPLANT DE PĂR. Această procedură asigură un rezultat natural. Astăzi, avem posibilitatea utilizării altor dispozitive speciale cu lame SAFIR pentru a face inciziile / canalele în care vor fi implantați foliculii de păr.

TRANSPLANTUL DE PĂR cu SAFIR este o inovație care perfecționează metoda FUE prin folosirea unor lame din piatră prețioasă numită safir.

În timpul recoltării grefelor de păr prin metoda FUE, bulbii sunt extrași unul câte unul din zona donatoare folosind un ac de 0,6 – 0,8 – 1 mm diametru.

În zona receptoare se deschid micro-canale, care pot fi efectuate fie cu lame de oțel fie sunt utilizate lame de safir. Lamele de safir oferă avantajul deschiderii unor canale în formă de “V” și nu de “U” așa cum se întâmplă în metoda FUE cu lame de oțel. Marele avantaj al metodei FUE – SAFIR – SAPPHIRE este posibilitatea obținerii unei densități mai mari în zona  receptoare și o vindecare mai bună. Nu este sângerare și canalele pot fi făcute mai aproape unul de altul.

Unghiul de implatare joaca un rol foarte important în obținerea unui rezultat natural, pentru că oferă orientarea și densitatea părului. Metoda FUE – SAPPHIRE – SAFIR este cea mai avansată tehnică FUE deoarece are următoarele avantaje incontestabile în calitatea vindecării și rezultatului :

 • Sângerare redusă cu mai puține cruste
 • Se reduce timpul de vindecare
 • Nu rezultă cicatrice vizibile
 • O densitate mai mare cu un rezultat natural
 • Traumatism minim:
  Principalul beneficiu este traumatismul minim care se produce în timpul procesului de deschidere a micro-canalelor prin faptul că țesuturile scalpului sunt mai mult “îndepărtate” decât tăiate.

 • Obținerea unui aspect natural:
  Deschiderea microcanalelor cu ajutorul lamei de safir permite un număr mai mare de orificii / suprafață, ceea ce permite si duce la o densitate mai mare și un rezultat natural.

  Vindecarea mai rapida a țesuturilor:
  Implantul de păr FUE – safir permite o vindecare mai rapidă a scalpului. Lamele din safir creează deschideri mult mai mici care au un timp de vindecare mai rapid decât după lamele de oțel. În același timp este evitată posibilitatea aparitiei alergiilor la metale care este posibilă în situația lamelor din oțel.

 • Suprafață netedă fară cicatrici vizibile în zona implantata:
  Lamele de safir au o suprafață netedă cu proprietăți antibacteriene și precizie incredibilă. Riscul de complicații este redus.

 • Retenția grefelor este mai bună:
  Această metodă avansată efectuată cu lame safir permite o orientare corectă a microcanalelor și o adâncime optimă pentru a putea fixa foliculii implantați. Sunt șanse mici că să se piardă sau să se modifice orientarea grefelor după implantare.

Implant păr manual – DHI

DHI sau Direct Hair Implantation este o modificare modernă a tehnicii FUE care prezintă o serie de avantaje.

Faza de extracție este similară, unitățile foliculare fiind extrase cu un micromotor special cu diametrul între 0.7 – 1.2 mm de la nivelul zonei donatoare.

Diferența majoră constă în ceea ce privește implantarea.

Tehnica FUE presupune deschiderea prealabilă de canale sau orificii în care vor fi implantate ulterior grefele. În DHI este utilizat un instrument specializat în formă de stilou cu ajutorul căruia se realizează implantarea directă a foliculilor de păr într-un singur pas. Grefele sunt încărcate de către tehnicieni în acele de diferite dimensiuni din vârful pen-urilor pentru implantare și înmânate apoi medicului care realizează plasarea acestora la nivelul scalpului.

Avantajele tehnicii DHI:

 • Timp de recuperare mai redus pentru că tehnica produce mai puțină traumă la nivelul scalpului având în vedere că nu este necesară realizarea prealabilă a inciziilor.
 • Riscul de traumatizare a grefelor este mai redus, precum și timpul de stocare al acestora.
 • Rata de supraviețuire a foliculilor este mai ridicată.
 • Este posibilă implantarea mai multor grefe pe centimetru pătrat și realizarea unei linii frontale
  cu o densitate mai mare și un aspect mai natural.
 • Nu este necesară tunderea sau raderea la nivelul zonei de implantare.
 • Riscul de complicații precum sângerarea sau necroza de scalp este mai mic.

Implant de păr FUT

Metoda implantului de par cunoscuta sub numele FUT se bazeaza pe transplantul unitatilor foliculare.
Această metodă presupune recoltarea părului pentru transplant prin îndepărtarea unei singure benzi din scalp din zona donatoare. Testată de zeci de ani, FUT, este cea mai frecvent întalnită metoda de extracție la nivel mondial. Totodată aceasta este cea mai rapidă metodă de extracție.
La Transylvania Hair Clinic, transplantul de păr prin metoda FUT durează în mod normal câteva ore și se realizează într-o singură zi.

Cum se realizează mai exact extractia FUT?

Din zona donatoare, mai exact zona de spate a capului(ceafă), se recoltează o fâșie subțire de piele cu unitățile foliculare care urmează să fie transplantate. Acest proces durează aproximativ 30 de minute și
se realizează sub anestezie locală. Chirurgii noștrii sunt experimentați și lucrează cu cea mai mare grijă, îndemânare și pricepere.

Printre avantajele metodei de extracție FUT se numără faptul că este rapidă, nu necesită raderea completă sau a unei zone mari din cap și este delicată cu rădăcinile de păr extrase. Acest lucru ajută la regenerarea și creșterea ulterioară a părului și permite obținerea unor rezultate de cea mai bună calitate.

Pregătirea rădăcinilor de păr extrase se realizează folosind microscoape de înaltă rezoluție pentru a extrage rădăcinile(unitatile foliculare), în grupurile lor naturale din fâșia de păr. Acest proces trebuie realizat cu rapiditate, dar în același timp, cu cea mai mare precizie, pentru a transplanta cât mai prompt unitățile foliculare. Timpul cât mai redus al procedurii asigură o rată de succes mai ridicată a creșterii mai rapide a părului ulterior.

În timpul perioadei dintre extracție și transplant, rădăcinile de păr sunt păstrate într-o soluție nutritivă specială. Aceasta ajută procesul de creștere deoarece le imunizează împotriva tulburărilor de creștere.
Între timp, medicul pregătește zona de transplant cu mici incizii.

Ultimul pas al procedurii presupune transplantarea propriu-zisă a unităților foliculare pe zonele dorite, predefinite de chelie sau cu păr rarefiat. La Clinica Medispa, prioritatea noastră principală este obținerea unui rezultat cât mai natural și evident, permanent. Chirurgii noștri experimentați folosesc instrumente de precizie deosebit de fine și țin cont de direcția de creștere, de structura părului și de orice vârtej de pe scalp atunci când fac inciziile. Aceste detalii fine, împreuna cu priceperea și îndemânarea deosebită a
medicilor noștri, contribuie la o densitate deosebit de mare a părului.
Pentru liniștea dumneavoastră vă aducem la cunoștință că în timpul procedurii de transplant de păr veți fi conștient. Puteți de asemenea să dormiți, să ascultați muzica preferată sau chiar să dialogați cu echipa noastră medicală. Vă veți bucura de o atmosferă relaxantă, lipsită de agitație, emoție sau stres. În plus, puteți lua gustări, bea apă sau puteți merge la toaletă în orice moment.

Implant de sprâncene

Sprâncenele prin forma, orientarea și densitatea lor definesc forma feței și personalitatea individului.
Aspectul sprâncenelor atrage atenția asupra ochilor de aceea un aspect plăcut, natural este un deziderat important.

Transplantul de sprâncene la Clinica Medispa poate să fie soluția optimă pentru defecte ale sprâncenelor fie datorită unei lipse de densitate, a unui țesut cicatricial sau chiar a lipsei totale a sprâncenei din cauze genetice sau de alte condiții.

Unii pacienți doresc acoperirea spațiilor goale, lipsite de păr cauzate de arsuri și căderea părului după tratamente medicale cum sunt chimioterapia sau iradierea.

 • Supraexctracția este cea mai frecventă cauză de pierdere a părului din sprâncene. În timp se produce deteriorarea permanentă a foliculului de păr cu cicatrice consecutive și pierderea completă a părului.

 • Efectul nociv al creionului de sprâncene cu care este accentuată culoarea sprâncenelor.
  Neîndepărtarea produsului după utilizare, poate duce la pierderea părului din sprâncene.

 • Pierderea părului sprâncenelor poate fi asociată cu alopecia și alte boli sistemice, cum ar fi tulburările tiroidiene.

 • Există și cauze genetice de defecte ale sprâncenelor fie că sunt prea subțiri, că exista spații goale în sprâncene sau chiar pot să lipsească complet.

Transplantul / implantul de sprâncene poate fi o soluție radicală la toate aceste afecțiuni.

Este important se știut că această procedură de implant / transplant de sprâncene nu poate fi recomandată decât după un diagnostic și o evaluare a situației locale de către personalul specializat al Clinica Medispa.

Există câteva caracteristici ale părului sprâncenelor, pe care
trebuie să le luăm în considerare la transplantarea părului pentru sprâncene:

 • părul iese din pori într-un unghi atât de ascuțit încât crește pe suprafața pielii. Acest lucru este diferit față de părul scalpului unde unghiul dintre păr și scalp este de 45-50 de grade.
 • părul sprâncenelor crește că șiruri individuale, fiecare bulb conține doar un fir de păr. La nivelul scalpului bulbii conțîn 2-3- 4 fire de păr
 • părul sprâncenelor are un ciclu de creștere foarte scurt ceea ce înseamnă că părul sprâncenelor crește abia în patru luni înainte de a intra în repaus și a cădea.
 • Urmărirea tendinței de creștere a părului natural, adică a unghiului și direcției de creștere a firelor de păr din sprâncene.
 • Pentru a realiza un transplant de sprâncene de succes se vor folosi bulbi singulari, grefe cu 1 folicul.

Nu este un număr fix. Implanturile de sprâncene necesită 50-400 de bulbi la o sprânceană, cu o medie de 250-300 grefe unifoliculare. Acesta variază în funcție de situație, de numărul necesar pentru a acoperi cicatricea sau golul din sprâncene și numărul necesar pentru a restabili grosimea sau forma sprâncenelor.

Poate dura de la 4 la 6 ore în funcție de situație, de numărul de grefe necesare și de suprafața zonelor de acoperit. Chiar dacă este nevoie de un număr mai mic de grefe decât pentru restaurarea scalpului, este o procedura migăloasă care necesită atenție și precizie sporită.

Transplantul de sprâncene este o procedură simplă fără efecte secundare semnificative. Poate apărea edemul pleoapelor care să dureze1-3 zile, roșeata locală și /sau cruste mici în zona implantatată.

Firele de păr transplantate în zona sprâncenelor vor cădea în 3 sau 4 săptămâni, urmând ciclul normal al părului și apoi vă crește din nou în a patra lună după implantare urmând că după 6 luni, îndesirea sprâncenelor să devină evidentă.

După 5 zile, puteți reveni la viața normală fără a avea probleme care vă împiedică munca. Perioada de recuperare necesară după transplantul de sprâncene variază de obicei între 5-7 zile.

După 5 zile, puteți reveni la viața normală fără a avea probleme care vă împiedică munca. Perioada de recuperare necesară după transplantul de sprâncene variază de obicei între 5-7 zile.

Părul transplantat nu trebuie niciodată smuls. Deoarece grefele provin din scalp și păstrează caracteristicile firelor de păr din zona donatoare de obicei, acestea trebuiesc tunse la fiecare două săptămâni. Cea mai importantă este tăierea firelor de păr, uniform, împreună cu restul părului din sprâncene.

Costul începe de la 900 de euro și variază în funcție de complexitatea fiecărui caz.

Rulează videoul

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?