CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Hemangioame & Port Wine Stain(PWS)

Hemangioamele și Port Wine Stains (petele de vin de Porto) sunt leziuni vasculare cauzate de creșterea anormală a vaselor de sânge din piele, de obicei prezente din naștere. Deși pot părea similare că aspect, ele sunt de fapt diferite în ceea ce privește cauza de bază și opțiunile de tratament.

Tratarea Hemangioamelor & Port Wine Stains

Hemangioamele și Port Wine Stains (petele de vin de Porto) sunt leziuni vasculare cauzate de creșterea anormală a vaselor de sânge din piele, de obicei prezente din naștere. Deși pot părea similare că aspect, ele sunt de fapt diferite în ceea ce privește cauza de bază și opțiunile de tratament.

Hemangioamele sunt de obicei leziuni elevate, roșîi sau violet, care pot apărea oriunde pe corp. Ele se dezvoltă adesea în primele câteva săptămâni de viață și pot crește rapid în primele luni înainte de a se micșora treptat și a dispărea de la sine pe parcursul mai multor ani. În unele cazuri, totuși, hemangioamele pot provoca complicații precum sângerare, ulcerații sau probleme de vedere sau de respirație, caz în care poate fi necesar un tratament.

Petele de vin de Porto (PWS), pe de altă parte, sunt inițial pete plate, roz sau roșîi care apar de obicei pe față, gât, brațe sau picioare. Spre deosebire de hemangioame, ele nu se estompează de la sine și pot deveni mai întunecate și mai pronunțate în timp. Ele pot fi, de asemenea, asociate cu alte afecțiuni medicale, cum ar fi sindromul Sturge-Weber.

Rulează videoul

Laserul VBeam și laserul Nd:YAG sunt ambele utilizate în tratamentul semnelor din naștere vasculare, inclusiv hemangioame și pete de vin de Porto. Laserele funcționează prin livrarea unui
fascicul de lumină concentrat care vizează selectiv vasele de sânge din zona afectată, făcându-le să se micșoreze și să dispară în timp.

Laserul VBeam este deosebit de eficient în tratarea leziunilor vasculare deoarece poate pătrunde în piele și poate ținti vasele de sânge interesate, fără a provoca leziuni țesutului din jur.

Laserul Nd:YAG este un alt tip de laser folosit pentru tratarea leziunilor vasculare, care emite o lungime de undă mai mare decât laserul VBeam. Acest lucru îi permite să pătrundă mai adânc în piele, făcându-l o opțiune mai eficientă pentru tratarea semnelor mai mari, mai închise la culoare sau mai adânci.

Atât laserele VBeam, cât și Nd:YAG sunt considerate tratamente sigure și eficiente pentru hemangioame și petele de vin de Porto, dar pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obține rezultate optime. Este important de reținut că tratamentul laser pentru aceste semne din naștere ar trebui efectuat numai de un profesionist medical calificat și cu experiență, cum ar fi un dermatolog sau un chirurg plastician.

Cu toate acestea, unii pacienți pot prezența reacțîi adverse temporare, cum ar fi roșeață, umflătură sau vânătăi după tratament. În cazuri rare, pot apărea reacții adverse mai grave, cum ar fi cicatrici, infecții sau modificări ale pigmentării pielii.

Deși atât laserele VBeam și Nd:YAG sunt ambele opțiuni de tratament eficiente pentru leziunile vasculare, cea mai bună abordare depinde de o varietate de factori, inclusiv locația, dimensiunea și severitatea semnului din naștere, precum și de nevoile și preferințele individuale ale pacientului. Este important să consultați un medic calificat pentru a determina cel mai potrivit plan de tratament pentru situația dumneavoastră particulară.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?