CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Hirutism-Hipertricoza

Ce este Hirutismul?

Hirsutismul este termenul medical utilizat pentru a descrie creșterea părului la femei după un tipar masculin. Astfel, părul crește în zone precum fața (mustață, barbă), pieptul, coapsele și fesele. Hirsutismul debutează după pubertate și este cauzat de dezechilibre hormonale. Poate să fie un simptom al unor afecțiuni subiacente precum sindromul ovarelor polichistice (PCOS) sau alte afecțiuni ovariene, precum și al tulburărilor glandelor suprarenale.

Ce este Hipertricoza?

Hipertricoza este definită prin creșterea excesivă a părului la nivelul oricăror zone ale corpului atât la femei cât și la bărbați. Poate să fie congenitală (prezentă la naștere), sau dobândită ulterior, pe parcursul vieții. Printre cauzele hipertricozei dobândite se numără: efectele secundare ale unor medicamente, boli sistemice (precum porfiria), traumele locale repetitive (fricțiunea, iritația, inflamația) și malnutriția.

Tratament

Unul dintre cele mai eficiente tratamente ale hipertricozei și hirsutismului este epilarea cu laserul Alexandrite.

Laserul Candela GentleLase Alexandrite este o opțiune populară pentru îndepărtarea părului nedorit datorită mecanismului său de acțiune, și anume, țintirea pigmentul din foliculii de păr și distrugerea selectivă a acestora fără afectarea țesuturilor din jur. Iată câteva puncte cheie despre tratament:

Laserul Alexandrite emite un fascicul de lumina cu o anumită lungime de undă care țintește selectiv melanina (pigmentul) din foliculii de păr. Energia laserului absorbită se transformă în căldură, și astfel distruge firele de păr care vor cădea. Totodată, creșterea noilor fire de păr este mult redusă. 

Epilarea cu laser Alexandrite a demonstrat o eficacitate ridicată în reducerea părului nedorit. De obicei, sunt necesare mai multe sesiuni de tratament pentru a obține rezultate optime, deoarece părul crește în cicluri, iar sensibilitatea maximă a firelor de păr la terapia laser este în faza de creștere activă (anagen).

Laserele Alexandrite sunt versatile și pot fi folosite pentru a trata diferite zone ale corpului, inclusiv față, axile, linia bikinilor, picioare, spate și piept.

 Laserele Alexandrite sunt în general considerate sigure atunci când sunt utilizate de profesioniști instruiți. Cu toate acestea, pot exista unele efecte secundare temporare, cum ar fi roșeața, umflarea (edemul) sau disconfortul ușor, localizate strict la nivelul zonelor tratate. Acestea dispar de obicei în câteva ore, până la câteva zile.

 Înainte de a urma tratamentul cu laser Alexandrite, este important să aveți o consultație efectuată de un medic calificat care va evalua tipul dumneavoastră de piele, culoarea părului și istoricul medical. Acest lucru vă va ajuta să aflați dacă epilarea cu laser este o opțiune potrivită pentru dumneavoastră, și totodată va face posibilă stabilirea individualizată a setărilor necesare efectuării tratamentului.

 În timp ce îndepărtarea părului cu laser Alexandrite poate oferi rezultate de lungă durată, unele persoane pot necesita sesiuni de întreținere pentru menținerea efectului dorit. Frecvența sesiunilor de întreținere va depinde de factori individuali precum răspunsul inițial la tratament, profilul hormonal și terenul genetic.

Hirsutismul și hipertricoza pot avea cauze medicale subiacente, cum ar fi dezechilibre hormonale sau alte afecțiuni medicale. Prin urmare, este recomandat să efectuați un consult dermatologic, astfel încât medicul să poată evalua cazul dumneavostră și să vă ofere indicații terapeutice potrivite, individualizate.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.