CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Laser Boala Pilonidala

Ce este Boala Pilonidala?

Boala pilonidală este o afecțiune caracterizată prin formarea unui chist, care se poate complica cu formarea unui abces, în regiunea localizată între coccis porțiunea superioară a șanțului interfesier. Apare adesea ca urmare a firelor de păr care cresc sub piele și a reacției inflamatorii dezvoltată de organism împotriva acestora. Există diverse opțiuni de tratament disponibile pentru boala pilonidă, iar terapia cu laserul Alexandrite (de la Candela Medical) este una dintre ele.

Tratament

Laserul Alexandrite este un sistem laser medical care emite lumina cu o lungime de undă duală (755 mn și 1064 nm), și poate fi utilizat pentru diferite proceduri dermatologice, inclusiv tratamentul bolii pilonidale. Energia emisă de acest laser țintește selectiv firele de păr, pe care le distruge. Tolerabilitatea excelentă și profilul de siguranță bun, împreună cu efectele adverse minime, fac laserul Alexandrite opțiunea terapeutică ideală pentru prevenirea recidivelor bolii pilonidale după tratamentul chirurgical.

Tratamentul laser pentru boala pilonidală folosind laserul Alexandrite implică mai mulți pași. În continuare este o prezentare generală a procedurii, cu descrierea pe scurt a tuturor etapelor terapeutice.

Etape terapeutice:

După dezinfecția atentă a pielii de deasupra chistului pilonidal și din jurul acestuia, pielea este amorțită cu ajutorul unui anestezic local pentru a minimiza disconfortul din timpul procedurii.

Prima etapă a tratamentului cu laser este reprezentată de îndepărtarea părului din zona afectată. Energia emisă de laserul Alexandrite țintește și distruge selectiv foliculii piloși.

  1. Laserul Alexandrite este apoi folosit pentru tratamentul chistului pilonidal. Energia emisă de acest laser reușește să pătrundă suficient de profund și este absorbită de melanina firelor de păr pigmentate și de oxihemoglobină, rezultatul final fiind distrugerea firelor de par profunde și reducerea inflamației locale.

În general tratamentul este asociat cu discomfort post-procedural minim, astfel că pacienții pot simți cel mult o durere ușoară la nivelul zonei tratate și o roșeață discretă, ambele tranzitorii.

Este important de reținut că eficacitatea tratamentului cu laser pentru boala pilonidă poate avea variații individuale în funcție de severitatea bolii și de factorii care țin de fiecare pacient în parte. În unele cazuri, pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obține rezultatele dorite. În plus, tratamentul acestei afecțiuni este unul complex, astfel că, procedurile laser fac parte dintr-un tratament multimodal, fiind adesea folosite împreună cu alte opțiuni terapeutice precum antibioterapia sau intervențiile chirurgicale, pentru a asigura rezultate finale optime.

 

Dacă aveți în vedere tratamentul cu laser pentru boala pilonidală, este esențial să consultați cu un medic dermatolog care poate analiza cazul dumneavoastră și vă poate recomanda un plan terapeutic individualizat. Totodată, acesta vă poate oferi informații detaliate despre beneficiile, riscurile și rezultatele așteptate ale procedurii, adaptate cazului dumneavoastră.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?