CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratamente Împotriva Căderii Părului

PRP – Terapia Vampir

PRP(Platelet Rich Plasma), tratamentul cu plasmă bogată în trombocite, este de asemenea cunoscut și sub denumirea de “terapia vampir”.

În ceea ce privește căderea părului, această metodă este efectivă si poate fi utilizată în 2 cazuri diferite si anume:

  1. Pentru încurajarea creșterii părului și îmbunătățirea calității acestuia. Este nevoie de o mostră din sângele pacientului (procedură similară cu donarea de sânge), pe care o trecem printr-un proces de centrifugare. Acest proces are rolul de a separa trombocitele (tip de celule sanguine) de restul plasmei pentru a obține o formă cât mai concentrată de depunere în mostră. Această plasmă bogată în trombocite este mai apoi injectată în scalpul pacientului, printre firele de păr subțiat. Precum terapia cu laser de joasă intensitate, PRP este un tratament benefic in zonele cu păr subțiat, dar după un anumit nivel de pierdere a părului s-ar putea să fie prea târziu pentru această metodă. În general, femeile reprezintă majoritatea pacienților care apelează la acest tip de tratament deoarece părul lor se subțiază de cele mai multe ori și nu ajung la stadiul de chelie, așa cum o fac majoritatea bărbaților. În mod normal, într-o perioadă de 3 luni trebuie efectuate 3 tratamente și pentru a menține beneficile sale, pacientul are nevoie de 1-2 tratamente pe an.

  2. Alternativ sau suplimentar, terapia vampir poate fi folosită după efectuarea unui transplant de păr, pentru a accelera vindecarea și creșterea parului. De asemenea poate ajuta la întărirea firelor de păr existente din zona efectuării transplantului. Procedura se realizează la fel ca și în primul caz, excepția fiind facută de faptul că de această dată va fi doar 1 singur tratament, în cadrul căruia PRP se va injecta la începutul procedurii în zona primitoare a transplantului.
Întrebari și răspunsuri utile cu privire la PRP – Terapia Vampir:

Deoarece este vorba de injecții, poate exista un mic disconfort, dar în acest sens se poate aplica o anestezie locală.

Ca și în cazul terapiei cu laser de joasă intensitate, principalele beneficii sunt creșterea în volum și întărirea firelor de păr mai subțiri.

Dacă tratamentul reprezintă un succes, pentru a menține rezultatele este necesar să-l repetați 1 dată sau de 2 ori pe an.

Inițial sunt necesare 3 tratamente pe parcursul a 3 luni, iar ulterior, pentru a menține rezultatele putem repeta procedura de maxim 2 ori pe an.

Nu este necesar să acordați un anumit timp de vindecare, activitațile normale de zi cu zi se pot relua imediat după finalizarea procedurii.

Prețul tratamentului este de 250 EUR per tratament individual, dar există și pachete de 4 ședințe plătite în avans la prețul de 750 EUR.

În timpul procedurii poate exista un mic disconfort, iar ulterior poate apărea puțină roșeață pentru o scurtă perioadă de timp.

Mezoterapie

Mezoterapia este o tehnică minim invazivă care presupune administrarea la nivelul scalpului, prin multiple injecții intradermice, a unor cocktail-uri formate din diferite substanțe farmaceutice active. Odată ce substanțele sunt administrate la nivelul ariilor afectate de alopecie, acestea vor avea un efect cu o durată mai lungă și o biodisponibilitate locală mult mai mare decât la  administrarea topică.

Amestecul injectabil pentru mezoterapie poate conține mai multe substanțe printre care finasteridă, minoxidil, dexpantenol sau biotină. Finasterida este un inhibitor selectiv al 5 alfa-reductazei de tip II localizată în principal în foliculii de păr și prostată. Dihidrotestosteronul (DHT) este hormonul care promovează miniaturizarea părului, un important fenomen în fiziopatologia alopeciei androgenetice. Finasterida scade nivelul de DHT si deci acțiunea acestuia. Minoxidilul are un efect vasodilatator,
promovează creșterea părului prin reglarea factorului de creștere endotelial vascular (VEGF) și prelungește faza anagenă prin acțiunea sa antiapoptotică, favorizând îngroșarea firului de păr și
creșterea densității părului.

Dexpantenol (pro-vitamina B5) promovează formarea unui păr puternic, deoarece crește expresia proteinei asociate keratinei 4 (KAP4). Biotina (vitamina B7 sau H) joacă un rol important în sinteza proteinelor și în producția de keratină.

Procedura de mezoterapie are următoarele efecte:

  • Îmbunătățește circulația sângelui, făcând posibilă transferul substanțelor chimice și biologice.
  • Stimulează colagenul.
  • Reduce inflamația.
  • Reduce excesul de DHT, cauza principală din spatele alopeciei androgenetice.
  • Crește densitatea și volumul părului.
  • Rezultate de durată, notabile în decurs de 6-8 săptămâni.

Pentru diminuarea disconfortului, microinjecțiile se realizează cu un ac foarte fin și scurt (4 mm), la distanță de aproximativ 1 cm pe toată regiunea tratată. O sesiune de mezoterapie dureză aproximativ 30-45 de minute. Nu este necesară pregătirea prealabilă a pacinetului sau anestezia locală. Numărul necesar de ședințe, precum și frecvența acestora va fi stabilită de către medicul dermatolog, în funcție de afecțiunea de fond și de răspunsul la tratament. În general sunt necesare 6-10 ședințe într-un interval de 7-14 zile.

Reacțiile adverse sunt minime și sunt reprezentate în general de sensibilitate locală tranzitorie (dispare în câteva ore ) și eritem la locul injectării. Este o procedură minim invazivă care nu necesită timp de recuperare.

Procedura este contraindicată persoanelor cu alergii legate de nutrienții sau substanțele administrate, celor cu infecții ale pielii, femeilor care alăptează și însărcinate.

În concluzie, mezoterapia este o metodă de tratament sigură, minim-invazivă, cu rezultate excelente și de lungă durată. Numeroase studii științifice susțin superioritatea acesteia în comparație cu terapia topică, fiind cea mai importantă opțiune terapeutică adjuvantă în majoritatea tipurilor de alopecie.

Tratamente Laser

Tratamentul cu laser de joasă intensitate este o metodă sigură din punct de vedere al sănătății deoarece este o procedură non-invazivă, fără dureri și se poate realiza oriunde, chiar în confortul propriei case.

Dacă vă expuneți scalpul în lumină la o anumită frecvență (650 nm), aceasta pătrunde în piele, stimulând astfel celulele de dedesubt să producă mai multă proteină. Un element cheie al părului este cheratina,
derivată din proteină. Stimularea producției de proteină la nivelul scalpului întărește formarea cheratinei și a părului în sine, ceea ce ar putea duce la un volum mai mare.

Lumina este emisă prin intermediul unor mici surse de lumină individuale, aflate în interiorul unei benzi, căști, bonete sau prin intermediul unui dispozitiv portabil, cum ar fi un așa numit “lasercomb”. Tehnologia funcționează cel mai bine în zonele în care părul se subțiază, dar este încă prezent. Dacă părul s-a subțiat semnificativ dincolo de o anumită limită, atunci este puțin probabil ca această tehnologie să mai poată aduce un beneficiu semnificativ.

Combinația dintre laserul de joasă intensitate și Minoxidil poate fi destul de eficientă la femei, dar și la bărbații care nu doresc să utilizeze finasteridul.

Medicamente & Suplimente Nutritive

În ceea ce privește medicamentele care ajută în lupta cu căderea părului, Finasterid (Propecia sau alte mărci) sub formă de tablete este probabil cel mai eficient medicament pentru întărirea părului și stoparea căderii acestuia. Un alt tratament popular este Minoxidilul, cunoscut în întreaga lume sub numele de
Regaine. Acesta se aplică sub formă de spumă sau loțiune. Există, de asemenea, o versiune în tablete care poate fi discutată cu dumneavoastră la consultație.

Când vine vorba despre suplimente nutritive, va spunem cu sinceritate că acesta este un domeniu al pieței în care, din păcate, s-ar putea să vedeți multe promisiuni exagerate și poate chiar vânzări eronate sau necorespunzătoare. Există un loc bine definit pentru aceste produse fără prescripție medicală ca
parte a regimului dumneavoastră de tratament pentru căderea părului, atâta timp cât înțelegeți și vedeți rolul acestor produse ca fiind mai mult un rol de sprijin și nu soluția finală la problema dumneavoastră. Acestea reprezintă, de asemenea, o opțiune foarte bună în cazul în care căderea părului se află într-un stadiu foarte incipient sau dacă obiectivul este de a îmbunătăți calitatea firelor de păr existente. Majoritatea acestora sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?