CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Epilare Laser Alexandrite

Laserul Alexandrite este considerat cel mai rapid şi eficient dispozitiv de îndepărtare a părului nedorit.

Ce este Laserul Alexandrite?

Laserul Alexandrite este considerat cel mai rapid şi eficient dispozitiv de îndepărtare a părului nedorit, fiind util mai ales în tratarea pacienţilor cu tegument deschis la culoare (fototip cutanat I-III, conform clasificării Fitzpatrick).

Spre deosebire de alte dispozitive pentru epilare, laserul Alexandrite este eficient şi în cazul firelor de păr mai subţiri, puţin pigmentate, cum ar fi cele de la nivel facial, fiind utilizat în prezent cu succes în cele mai mari clinici de specialitate din lume

Dintre toate sistemele de epilare bazate pe emisia de fascicule laser, dispozitivele Alexandrite au câştigat încrederea specialiştilor şi cea mai mare cotă de piaţă. Popularitatea acestui tip de laser este bazată pe lungimea de undă de 755 nm, care livrează un nivel de energie per puls la nivelul rădăcinii firului de păr incomparabil cu laserele concurente. În plus, dispozitivul performant de răcire reduce semnificativ durerea și disconfortul.

Studiile clinice efectuate în Statele Unite ale Americii evidenţiază superioritatea incontestabilă a laserului Alexandrite asupra altor metode de epilare bazate pe energie luminoasă, fiind considerat în prezent „state-of-the-art” în domeniul epilării definitive.

Mulţi pacienţi au experimentat în ultimii ani avantajele îndepărtării nedureroase, rapide şi eficiente a firelor de păr cu laser. Dintre metodele disponibile în prezent, dispozitivele bazate pe laser Alexandrite s-au dovedit a fi cele mai fiabile, sigure şi, în acelaşi timp, uşor de utilizat.

Rulează videoul

Avantajele epilării definitive cu Laserul Alexandrite

 • rată foarte bună de penetrare a pielii, comparativ cu alte metode de epilare
 • eficienţă net superioară asupra firelor de păr fine, subţiri, cum ar fi cele cu localizare facială, fiind utilizat pentru toate tipurile de păr, din toate zonele corpului
 • mai puţină durere şi disconfort comparativ cu alte metode de epilare
 • metodă ideală de epilare pentru persoanele cu fototip cutanat I şi II, respectiv persoanele cu piele deschisă la culoare
 • Cel mai rapid tip de laser cunoscut, fiind util în tratarea suprafeţelor extinse (membre inferioare, spate)

Efectele secundare ale îndepărtării părului cu Laser Alexandrite

 • roşeaţa, disconfortul uşor, senzaţia de căldură locală care pot fi resimţite în cazul tipurilor de piele sensibilă sunt normale şi tranzitorii
 • în cazul pielii închise la culoare sau bronzate, poate determina modificări de pigmentare ale pielii (hipo-, hiperpigmentări), dar care sunt tranzitorii.
 • aceste dispozitive trebuie utilizate de practicieni calificaţi şi instruiţi, după o consultaţie medicală competentă prealabilă. Dacă sunt utilizate în mod necorespunzător, pot determina efecte secundare grave, cum ar fi cicatrici hipertrofice, cheloizi, leziuni ale retinei.

De câte sesiuni am nevoie pentru a scăpa de părul nedorit

Cunoscut fiind că părul creşte în mai multe etape (anagen, catagen, telogen), iar radiaţia luminoasă afectează doar foliculii aflaţi în faza de creştere activă, sunt necesare mai multe şedinţe pentru a distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creştere. Numărul de sesiuni depinde de diverşi parametri individuali, cum ar fi vârsta, greutatea, sexul pacientului, statusul hormonal, eventualele tratamente medicamentoase, zona corpului care urmează a fi tratată, culoarea pielii, grosimea şi culoarea firelor de păr.

Astfel, sunt necesare între 5 şi 12 şedinţe.

Tratarea anumitor zone, cum ar fi regiunea facială a bărbaţilor, sau tratarea pielii mai închise la culoare poate necesita un număr mai mare de şedinţe.

Intervalul optim dintre sesiunile de epilare

Ședinţele de epilare definitivă se efectuează la interval de 4-12 săptămâni, în funcţie de zona tratată şi de durata ciclului firelor de păr din zona respectivă. De exemplu, zona facială necesită tratamente mai frecvente, la interval de aproximativ 4 săptămâni, în timp ce membrele inferioare necesită tratamente mai puţin frecvente.

Contraindicaţiile epilării cu Laser Alexandrite

 • ca şi în cazul altor metode de epilare definitivă, contraindicaţiile sunt reprezentate de diverse boli fotosensibile (ex. lupus eritematos), tatuaje sau afecţiuni dermatologice ale tegumentului care urmează a fi tratat.
 • consumul recent al unor medicamente fotosensibile (ex. Roaccutane, Tetraciclină, Doxiciclină).
 • expunerea recentă la ultraviolete (soare, solar), respectiv pielea bronzată.
 • tratamente recente de exfoliere a tegumentului care urmează a fi tratat (utilizarea retinoizilor topici, ex. Retin-A, peeling-uri chimice recente).
 • nevii pigmentari şi, implicit, pilozitatea aferentă, care vor fi ocoliți în tratament.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?