CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Vaginism

Vaginismul este o afecțiune medicală în care există o încordare involuntară a mușchilor care înconjoară vaginul, făcând pătrunderea dificilă sau imposibilă.

Ce este Vagnismul?

Vaginismul este o afecțiune medicală în care există o încordare involuntară a mușchilor care înconjoară vaginul, făcând pătrunderea dificilă sau imposibilă. Această afecțiune poate fi foarte supărătoare pentru cei care o experimentează și poate duce la dificultăți cu activitatea sexuală, examenele ginecologice și chiar inserarea tamponului.

Cauzele Vaginismului

Cauza vaginismului nu este întotdeauna clară, dar poate fi legată de factori fizici sau psihologici sau de o combinație a ambilor. Cauzele fizice pot include o infecție, disfunctia musculaturii planseului pelvin, leziuni sau intervenții chirurgicale care afectează zona vaginală, în timp ce cauzele psihologice pot include anxietate, frică sau traume legate de sex sau experiențe sexuale.

Opțiuni de Tratament

Vaginismul poate fi tratat cu o combinație de terapie fizică, consiliere și educație. Terapia fizică a podelei pelvine poate fi recomandată pentru a ajuta la relaxarea mușchilor din jurul vaginului. Consilierea poate ajuta la abordarea oricăror probleme psihologice subiacente legate de afecțiune, iar educația poate ajuta persoanele să-și înțeleagă mai bine corpul și să învețe tehnici pentru a ajuta la relaxarea mușchilor.

Este important de reținut că vaginismul este o afecțiune tratabilă și, cu îngrijirea potrivită, majoritatea persoanelor se pot depăși și se pot bucura de o viață sexuală împlinită.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?