CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Labioplastie

Labioplastia este o procedură chirurgicală care implică reducerea labiilor mici, care sunt pliurile interioare ale pielii care înconjoară deschiderea vaginală.

Ce este Labioplastia?

Labioplastia este o procedură chirurgicală care implică reducerea labiilor mici, care sunt pliurile interioare ale pielii care înconjoară deschiderea vaginală. Labioplastia poate fi efectuată atât din motive funcționale, cât și din motive estetice.Labiile minore pot varia în mod natural în mărime, formă și culoare între diferiți indivizi. Cu toate acestea, unele femei pot experimenta disconfort, durere sau conștiință de sine (self-consciousness) din cauza labiilor minore mărite sau asimetrice. Le poate fi dificil să se angajeze în activități fizice, să poarte anumite tipuri de îmbrăcăminte sau să experimenteze disconfort în timpul actului sexual. În astfel de cazuri, labioplastia poate fi considerată o posibilă soluție.

Cum decurge tratamentul?

În timpul procedurii, chirurgul decupează excesul de țesut din labiile mici, remodelând și reducându-le dimensiunea pentru a obține aspectul dorit. Tehnica utilizată poate varia în funcție de preferința chirurgului și de caracteristicile specifice ale labiilor mici.

Cele mai comune două tehnici sunt:

  • Aceasta implică îndepărtarea excesului de țesut din labiile mici și suturarea marginilor împreună pentru a crea un aspect mai îngrijit. Această tehnică este potrivită pentru persoanele cu mărire ușoară până la moderată a labiilor.

Aceasta implică îndepărtarea unei secțiuni de țesut în formă de pană din labiile mici și suturarea țesutului rămas împreună. Această tehnică este adesea folosită pentru cazurile în care există asimetrie sau țesut excesiv la marginile labiilor. 

Labioplastia este de obicei efectuată ca o procedură ambulatorie sub anestezie locală, deși anestezia generală poate fi utilizată pentru confortul pacientului. Perioada de recuperare implică de obicei disconfort ușor, umflături și vânătăi, care pot fi gestionate cu medicamente pentru durere și comprese reci. Este recomandabil să evitați activitățile fizice intense, actul sexual și purtarea de haine strânse în timpul fazei inițiale de vindecare.

Riscuri și complicații

Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri și complicații potențiale asociate cu labioplastia. Acestea pot include infecție, sângerare, cicatrici, modificări ale senzației, asimetrie sau nemulțumire cu rezultatul estetic. Este esențial să discutați aceste riscuri și potențiale rezultate cu un chirurg plastician sau ginecolog calificat înainte de a decide să se supună procedurii.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?