CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Botox Vaginal

Botoxul vagina este o procedură medicală care implică injectarea toxinei botulinice în mușchii din jurul vaginului.

Ce este Botoxul Vaginal?

Botoxul vaginal, cunoscut și sub numele de întinerire vaginală sau chirurgie estetică vaginală, este o procedură medicală care implică injectarea toxinei botulinice (Botox) în mușchii din jurul vaginului. Scopul acestui tratament este de a îmbunătăți aspectul și funcționarea vaginului prin relaxarea mușchilor și reducerea ridurilor și liniilor

Procedura este de obicei efectuată de un ginecolog sau chirurg plastician calificat și implică injectarea unor cantități mici de Botox în mușchii din jurul vaginului folosind un ac fin. Procedura durează aproximativ 30 de minute și se face de obicei sub anestezie locală sau sedare conștientă.

Rezultate și riscuri

Utilizarea Botoxului în întinerirea vaginală este încă considerată controversată, deoarece efectele pe termen lung ale tratamentului nu sunt încă pe deplin înțelese. Unele studii au sugerat că injecțiile cu Botox pot ajuta la îmbunătățirea lubrifierii vaginale, la reducerea durerii în timpul actului sexual și la îmbunătățirea incontinenței urinare. Cu toate acestea, alte studii au ridicat îngrijorări cu privire la riscurile potențiale și efectele secundare ale tratamentului, cum ar fi infecții vaginale, cicatrici și leziuni ale nervilor, scaderea sensibilitatii.

Este important de reținut că tratamentul cu Botox vaginal nu este recomandat tuturor. Femeile care sunt însărcinate, care alăptează sau au antecedente de alergii la toxina botulină nu ar trebui să se supună acestui tratament. De asemenea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice afecțiuni medicale sau medicamente pe care le puteți lua, care ar putea afecta siguranța și eficacitatea tratamentului.

În concluzie, deși tratamentul cu Botox vaginal poate oferi anumite beneficii pentru anumite femei, acesta nu este lipsit de riscuri și ar trebui luat în considerare numai după o consultare amănunțită cu un medic calificat.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?