CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Laser Lichen Vulvo-Vaginal

Lichenul plan vulvovaginal (VLP) este o afecțiune inflamatorie cronică care afectează pielea și membranele mucoase ale vulvei și vaginului. 

Tratamentul cu Laser CO2

Lichenul vulvo-vaginal poate provoca mâncărime, arsuri, durere și durere în timpul actului sexual și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane.

Tratamentul cu laser CO2 este o formă de terapie care s-a dovedit a fi eficientă în tratarea VLP. Procedura implică utilizarea unui fascicul LASER de mare intensitate pentru a viza și îndepărta țesutul afectat, ceea ce poate reduce simptomele și poate promova vindecarea.

În timpul unui tratament cu laser CO2 pentru VLP, pacientul este de obicei plasat sub anestezie locală. Raza laser este apoi folosită pentru a îndepărta țesutul afectat din vulvă și/sau vagin. Tratamentul se face de obicei într-un cadru ambulatoriu, iar pacienții pot reveni la activitățile normale în câteva zile.

Studiile au arătat că tratamentul cu laser CO2 poate fi eficient în ameliorarea simptomelor VLP, inclusiv durerea și mâncărimea. 

Este important de reținut că tratamentul cu laser CO2 trebuie efectuat numai de un cadru medical instruit, care are experiență în tratarea VLP cu terapie cu laser. Pacienții ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de faptul că nu există un remediu pentru VLP și că managementul și monitorizarea continuă pot fi necesare pentru gestionarea simptomelor și prevenirea complicațiilor.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?