CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratamentul Atrofiei Vaginale

Tratamentul atrofiei vaginale depinde de severitatea simptomelor și de cauza de bază.

Opțiuni de tratament

Tratamentul atrofiei vaginale depinde de severitatea simptomelor și de cauza de bază. Iată câteva opțiuni care pot fi folosite pentru a ameliora simptomele:

Acestea sunt produse non-hormonale, pe bază de apă, care pot fi utilizate în mod regulat pentru a menține vaginul umed și pentru a ameliora uscăciunea. 

Acestea sunt, de asemenea, produse non-hormonale care pot fi utilizate în timpul activității sexuale pentru a reduce frecarea și disconfortul.

Aceasta implică utilizarea estrogenului pentru a restabili țesutul vaginal și a ameliora simptomele. Estrogenul poate fi administrat oral, local (sub formă de cremă sau inel vaginal) sau intravaginal (sub formă de tabletă sau cremă). Terapia hormonală poate fi foarte eficientă, dar este important să discutați cu un medic ginecolog despre riscuri și beneficii.

Există și medicamente fără prescripție hormonală care pot fi utilizate pentru a ameliora uscăciunea și iritația vaginală. Acestea includ ospemifenul, care acționează ca estrogenul în țesutul vaginal și prasteronul, care este un precursor hormonal pe care organismul îl poate transforma în estrogen și testosteron.

Terapia cu plasmă bogată în trombocite sau terapia vampir este un tratament care implică utilizarea plasma din sângele propriu al pacientului pentru a stimula vindecarea și regenerarea țesuturilor.

Cunoscut și sub denumirea de întinerire vaginala sau terapie cu laser vaginala, este o procedura non-invaziva care folosește lasere pentru a stimula producția de colagen si a reface țesutul vaginal.

Tratamentul cu laser CO2

În timpul tratamentului cu laser co2 pentru atrofia vaginală, un mic dispozitiv asemănător unei baghete este introdus în vagin și este emis un fascicul laser pentru a încălzi țesutul vaginal. Acest lucru stimulează producția de colagen, care ajută la îngroșarea și întărirea pereților vaginali, îmbunătățind sănătatea generală a vaginului și ameliorând simptomele de atrofie.

Procedura durează de obicei mai puțin de 30 de minute și nu necesită anestezie. Majoritatea femeilor pot relua activitățile normale imediat după tratament.

Este important de reținut că acest tratament nu este recomandat tuturor, în special celor care sunt însărcinate sau care alăptează, au antecedente de cancer vaginal sau de col uterin sau au anumite afecțiuni medicale. Intrebati medicul dumneavoastră ginecolog dacă tratamentul cu laser pentru atrofia vaginală este potrivit pentru dvs.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?