CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Celulită

Celulita este rezultatul unui proces anormal de stocare a grăsimilor.

Ce este celulita?

Celulita este rezultatul unui proces anormal de stocare a grăsimilor. Sub influența diferiților factori alimentari sau hormonali, celulele grase (adipoase) se pot umple cu grăsimi sau, din contră, se pot goli în funcție de nevoile energetice ale organismului.  Celulele adipoase sunt adevărate rezerve de grăsime care, crescând în volum, comprimă vasele de sânge din apropiere, rezultatul fiind un drenaj încetinit, țesuturi subcutanate inflamate, care dau naștere unui aspect inestetic al epidermei.

Din punct de vedere medical, celulita reprezintă un proces de degenerescență a celulelor subcutanate care indică un proces cronic de paniculopatie edematoasă fibro-sclerotică sau lipodistrofie localizată. Aceasta este provocată de reținerea lichidului intercelular la nivelul țesutului celular subcutanat combinată cu o slabă circulație și oxigenare locală.

Se pare că femeile sunt mai predispuse la apariția celulitei iar grăsimea se acumulează în mod deosebit în jurul șoldurilor, coapselor și abdomenului. Numărul adipocitelor prezente la femei este mai mare decât în cazul bărbaților, acest lucru explică de ce se întâlnește mai des celulita la femei decât la bărbați.

Dintre cauzele celulitei amintim: dezechilibre hormonale, predispoziție genetică, tulburări ale funcției tiroidiene, alimentație dezechilibrată, ortostatismul prelungit, lipsa activității fizice, folosirea contraceptivelor orale, graviditatea.

Kilogramele în plus aduc, pe lângă probleme fizice, și probleme estetice. De aceea, preocuparea majorității dintre noi rămâne aceea de a avea un corp frumos și sănătos.

Clinicile Medispa oferă o serie de proceduri neinvazive care vă susțin în lupta împotriva celulitei și a kilogramelor în plus, iar specialiștii în chirurgie estetică vă pot ajuta să eliminați țesutul adipos prin liposucție sau abdonimoplastie

Celulita, odată sesizată, este bines ă fie tratată. Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să vă prezentați la medicul dermatolog care va determina stadiul celulitei și va propune tratamentul corespunzător. Ca orice afecțiune, dacă se intervine în faza incipientă șansele de tratare sunt mult mai mari, iar timpul mai scurt.

E bine de știut că celulita avansează și provoacă hipertrofierea celulelor lipidice și alterarea pereților capilarelor venoase, ceea ce produce alte neplăceri nu doar cele estetice. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul femeilor produce mai puțin estrogen – hormon care ajută la buna fluiditate a vaselor de sânge. Mai puțin estrogen înseamnă și o scădere a producției de colagen și, prin urmare, o deteriorare a țesutului conjunctiv. În afară de estrogeni, prolactina și hormonii tiroidieni influențează celulita. Prolactina, produsă de hipofiză, stimulează retenția hidrică în țesutul adipos. Pe lângă hiperprolactina, o serie de alte afecțiuni endocrine care se manifestă prin dereglări ale nivelelor normale de hormoni generează sau agravează celulita, cum ar fi adenomul de hipofiză, hipotiroidia sau afecțiuni ale glandelor corticosuprarenale.

Tratamente neinvazive împotriva celulitei și a kilogramelor în plus

Venus Legacy este o soluție noninvazivă de tratare a celulitei și de reconturare a zonelor corpului cu probleme de laxitate și depozite de grăsime. Această metodă combină radiofrecvența multipolară, câmpul electromagnetic și vacuumul pulsat, asigurând cele mai bune rezultate împotriva celulitei și pielii fără tonus.

Rezultatele unui studiu recent arată de ce 6 sedinte Venus Legacy reprezintă soluția ideală în remodelare corporală:

 • 3 cm – reducere circumferențială
 • 5 cm – reducere pe fiecare coapsă
 • 3 cm – reducere în zona fesieră

Beneficiile programului de remodelare corporală cu Venus Legacy

 • Reduce circumferința zonelor tratate
 • Conturează și tonifiază corpul
 • Diminuează gradat celulita în zonele tratate
 • Reunește puterea a patru tehnologii pentru rezultate vizibile imediat
 • Acționeaza eficient și fără riscuri
 • Îmbunătățește textura pielii încă de la primele ședințe
 • Îmbunătățește circulația sangvină
 • Tratează laxitatea pielii
 • Diminuează vergeturile

Masajul vacuumatic are multiple influențe benefice asupra organismului uman iar rolului său principal, acela de slăbire și reducere a celulitei i s-au adăugat și alte acțiuni precum: intensificarea circulației sanguine, sporirea proceselor metabolice și trofice ale țesuturilor, contribuirea la resorbția cicatricilor, efect benefic asupra stării aparatului muscular și a sistemului nervos, aducerea în limite normale de funcționare a organelor bolnave și acțiune antialgică.

Electrostimularea, un fitness intensiv, experții afirmă că 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere. Așa se face că efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar după prima ședință pierzându-se între 1-4 centimetri (în cazul persoanelor cu un surplus mai mare de greutate).

Electrolipoliza este un procedeu bazat pe microcurenți care atacă celulele grase inactive, stocate în depozite de grăsime. Nici o altă procedură neinvazivă nu mai poate face acest lucru. Singura alternativă este liposucția, operație chirurgicală, care presupune anestezie și toate riscurile aferente. Grăsimea inactivă din depozitele de grăsime care a fost mobilizată prin electrolipoliză trebuie eliminată din corp, ceea ce se realizează prin drenaj limfatic .  Rezultatele unui tratament combinat de electrolipoliză și drenaj limfatic sunt remarcabile.

Proceduri chirurgicale de reducere a țesutului adipos

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea pielii și grăsimii în exces din regiunea abdominală și pentru întărirea musculaturii peretelui abdominal. Procedura poate îmbunătăți spectaculos aspectul unui abdomen proeminent. În cele mai multe cazuri, rezultatele sunt de lungă durată, dacă veți urma o dietă echilibrată și veți face exerciții în mod regulat. Dacă așteptările dumneavoastră sunt realiste și sunteți pregătiți să acceptați ideea unei cicatrici permanente și o perioadă de recuperare ceva mai lungă, atunci abdominoplastia poate fi răspunsul la problema dumneavoastră.

Procedura presupune efectuarea de către chirurgul estetician a unei incizii arcuate, la nivelul pliului abdominal inferior, deasupra zonei pubiene. O a doua incizie este făcută pentru a elibera ombilicul din țesutul înconjurător. La o abdominoplastie parțială, incizia este mult mai scurtă, iar ombilicul nu este mișcat.

Pielea și grăsimea sunt separate de peretele abdominal până la nivelul coastelor, ridicând un lambou cu dezvelirea mușchilor abdominali. Peretele abdominal este refăcut prin suturi care apropie mușchii drepți abdominali pe linia mediană, devenind mai ferm și îngustând linia taliei. Lamboul decolat este, apoi, întins la loc, iar excesul de piele și grăsime este îndepărtat. O nouă incizie circulară este efectuată pentru a repoziționa ombilicul, care este apoi fixat. La final, inciziile sunt suturate, pansate și se vor monta tuburi de dren pentru a elimina excesul de fluide din locul operației.

Pentru mai multe informații, consultați secțiunea Chirurgie estetică.

Lipoaspirația este o procedură chirurgicală care permite „sculptarea” corpului prin îndepărtarea grăsimii nedorite din zona abdomenului, coapselor, șoldurilor, genunchilor, brațelor, bărbiei, obrajilor și a gâtului. În ultimii ani, lipoaspirația (sau liposculptura) a înregistrat progrese în ceea ce privește tehnica de intervenție.

Lipoaspirația poate modela, printr-un procedeu simplu și sigur, acele zone cu depozite de grăsime care nu pot fi îndepărtate prin metode tradiționale. Celulele grase îndepărtate prin lipoaspirație nu se refac, iar proporțiile obținute în urma operației vor fi păstrate. Cu toate acestea, lipoaspirația, cunoscută și ca liposucție, nu este o metodă de tratare a obezității și nici un substituent pentru diete sau exerciții fizice. Printr-un consum alimentar exagerat, puteți crește în greutate și pot apărea noi depuneri de grăsime.

Tehnica de bază a lipoaspiației, folosită pentru majoritatea pacienților, constă în injectarea unei soluții medicamentoase în zonele grase înainte de îndepărtarea grăsimii. Fluidul, un amestec de soluție salină intravenoasă, lidocaină (un anestezic local) și epinefrină (un medicament ce contractă vasele sangvine) ușurează îndepărtarea grăsimii, reduce pierderile de sânge și anesteziază locul după și înainte de operație. Injectarea cu fluide reduce învinețirea în timpul și după intervenție. Cantitatea de fluid injectată este stabilită de medic.

Prin incizii minime, plasate de obicei în locuri ușor de camuflat, la periferia zonei, este introdusă o canulă pentru a aspira stratul de grăsime din profunzime. Canula este împinsă și apoi trasă prin stratul de grăsime pentru a sparge celulele grase și a le aspira. Aspirația se face cu o pompă cu vacuum sau cu ajutorul unei seringi mari, în funcție de alegerea chirurgului.

Pentru mai multe informații, consultați secțiunea Chirurgie estetică.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.