CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Laxitate & Piele Flasca

„Laxitate” și „piele flască” sunt termeni înrudiți folosiți pentru a descrie starea pielii care și-a pierdut fermitatea și elasticitatea.

Laxitate & Piele Flasca​

„Laxitate” și „piele flască” sunt termeni înrudiți folosiți pentru a descrie starea pielii care și-a pierdut fermitatea și elasticitatea. Acest lucru poate apărea din diverse motive, inclusiv îmbătrânirea, pierderea rapidă în greutate, sarcina, expunerea excesivă la soare și factori genetici. 

Laxitatea se referă la slăbirea sau lipsa de tensiune a pielii. Este un semn de elasticitate redusă și poate afecta diferite părți ale corpului, cum ar fi fața, gâtul, brațele, abdomenul și coapsele. Laxitatea pielii este o consecință naturală a procesului de îmbătrânire, deoarece producția de fibre de colagen și elastină în piele scade în timp. Aceste fibre sunt responsabile pentru menținerea pielii întinse și fermă.

Factori care contribuie la laxitatea pielii:

  • Vârsta: După cum am menționat mai devreme, procesul natural de îmbătrânire duce la o scădere a producției de colagen și elastină.
  • Expunerea la soare: expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete (UV) de la soare poate descompune colagenul și elastina, accelerând laxitatea pielii.
  • Stil de viață: fumatul, dieta proastă și hidratarea inadecvată pot contribui, de asemenea, la îmbătrânirea prematură și laxitatea pielii.

Pielea flască este un rezultat vizibil al laxității pielii. Când pielea își pierde elasticitatea, poate apărea lăsată, încrețită și mai puțin netedă. Această afecțiune este deosebit de frecventă după pierderea semnificativă în greutate sau sarcina atunci când pielea este întinsă din cauza excesului de grăsime sau a fătului în creștere. Odată ce greutatea este pierdută sau sarcina s-a încheiat, este posibil ca pielea să nu revină complet la starea inițială, rezultând pielea slăbită.

Diagnostic

Diagnosticarea laxității pielii se face de obicei printr-un examen fizic de către un profesionist din domeniul sănătății. Un dermatolog sau un chirurg plastician poate evalua textura, elasticitatea și aspectul general al pielii pentru a determina gradul de laxitate și piele flască.

Tratamente

Există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru laxitate și piele slăbită, în funcție de severitatea afecțiunii.

Tratamente topice: Unele creme și loțiuni care conțin ingrediente precum retinoizii și antioxidanții pot ajuta la îmbunătățirea texturii pielii și la stimularea producției de colagen într-o oarecare măsură.

Proceduri non-invazive: Tehnici precum tratamentele cu laser, radiofrecvența, ultrasunetele și micro-needlingul pot promova sinteza colagenului și pot strânge pielea fără intervenție chirurgicală.

Proceduri chirurgicale: pentru cazurile mai severe de laxitate și piele laxă, se pot recomanda intervenții chirurgicale precum liftinguri faciale, abdomene și liftinguri corporale pentru a îndepărta excesul de piele și a strânge țesuturile rămase.

Schimbări ale stilului de viață: Adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și protecție împotriva expunerii excesive la soare, poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii și la îmbunătățirea sănătății pielii.

Este esențial să consultați un medic dermatolog sau un profesionist calificat în domeniul sănătății pentru a determina cele mai potrivite opțiuni de tratament în funcție de nevoile individuale și de starea pielii.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?