CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Celulită

Celulita este o preocupare cosmetică comună, caracterizată prin aspectul de gropite sau nodulare al pielii.

Ce este celulita?

Celulita este o preocupare cosmetică comună, caracterizată prin aspectul de gropite sau nodulare al pielii, cel mai frecvent întâlnită pe coapse, fese și șolduri. La Clinica Medispa există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru a trata celulita.

NuEra Body Tightening

NuEra Body Tightening este un tratament non-invaziv al celulitei care folosește tehnologia de radiofrecvență pentru a reduce aspectul celulitei și pentru a îmbunătăți fermitatea pielii. 

Tratamentul NuEra Body Tightening funcționează prin furnizarea de energie controlată cu radiofrecvență adânc în straturile pielii, țintind țesutul de bază responsabil de celulită. Energia radiofrecvenței încălzește țesutul și stimulează producția de colagen, care ajută la strângerea și netezirea pielii, reducând astfel aspectul celulitei.

Iată ce vă puteți aștepta de la o procedură corporală NuEra:

Înainte de a urma tratamentul, veți avea o consultație cu un specialist calificat care va evalua zonele de îngrijorare, veti discuta despre obiectivele dvs. și veti determina dacă NuEra Body Tightening este tratamentul potrivit pentru dvs.

În timpul procedurii, se folosește un dispozitiv portabil pentru a furniza energia de radiofrecvență în zonele vizate. Tratamentul este de obicei bine tolerat și nu necesită anestezie.

Este posibil să aveți o senzație de căldură în timpul tratamentului, deoarece energia de radiofrecvență pătrunde în piele. Majoritatea oamenilor consideră procedura foarte confortabilă.

Durata procedurii depinde de dimensiunea zonei de tratament și de numărul de zone care sunt tratate. În general, o singură sesiune poate dura între 15 și 60 de minute.

Unul dintre avantajele corporale NuEra este că nu necesită deloc timp de nefuncționare. Vă puteți relua activitățile zilnice imediat după procedură.

 În timp ce unele persoane pot observa îmbunătățiri după o singură sesiune, rezultatele optime sunt de obicei obținute cu o serie de tratamente. Numărul exact de ședințe necesare variază în funcție de factorii individuali și de severitatea celulitei. De obicei, pentru cel mai bun rezultat sunt recomandate mai multe tratamente distanțate la câteva săptămâni.

Sofwave

Sofwave este un dispozitiv medical folosit pentru tratamentul non-invaziv al celulitei. Utilizează tehnologia avansată cu ultrasunete pentru a viza și a reduce aspectul celulitei în diferite zone ale corpului.

Tratamentul funcționează prin furnizarea de unde ultrasunete concentrate adânc în straturile pielii, țintind cu precizie zonele afectate de celulită. Energia din undele ultrasunete generează căldură, care stimulează producția de colagen și întărește pielea. Acest proces duce la un efect de netezire a suprafeței pielii și la o reducere a aspectului de gropite asociat în mod obișnuit cu celulita.

Iată câteva puncte cheie despre tratamentul celulitei Sofwave:

Sofwave este o procedură nechirurgicală, ceea ce înseamnă că nu necesită incizii sau injecții. În general, este considerată o procedură cu durere scăzută sau nedureroasă.

Ședințele de tratament sunt de obicei scurte, deseori durează în jur de 20 până la 30 de minute, în funcție de zona de tratament și de severitatea celulitei.

Deoarece este o procedură non-invazivă, de obicei este necesar un timp de nefuncționare mic sau deloc. De obicei, pacienții își pot relua activitățile normale imediat după tratament.

 în timp ce unii pacienți pot observa îmbunătățiri la scurt timp după tratament, rezultatele optime sunt de obicei observate pe parcursul a câteva săptămâni, pe măsură ce pielea continuă să producă colagen nou.

Pot fi necesare mai multe ședințe: pentru rezultate semnificative și de durată, pot fi recomandate mai multe ședințe de tratament, distanțate la câteva săptămâni.

X-Wave

X-Wave este un tratament non-invaziv care folosește terapia cu unde acustice pentru a viza celulita. 

Terapia XWave utilizează unde acustice de înaltă energie pentru a viza zonele afectate ale pielii. Undele sunt livrate printr-un dispozitiv portabil care este aplicat pe suprafața pielii. Aceste unde pătrund în piele și stimulează țesuturile subiacente, promovând circulația sanguină crescută, producția de colagen și descompunerea celulelor adipoase.

Scopul principal al terapiei XWave pentru tratamentul celulitei este de a îmbunătăți textura pielii și de a reduce vizibilitatea celulitei. Tratamentul se efectuează în general în mai multe ședințe, în funcție de nevoile individului și de severitatea celulitei.

Iată câteva puncte cheie despre tratamentul XWave pentru celulită:

Terapia XWave este o procedură nechirurgicală, adică nu necesită incizii sau anestezie. În general, este considerată o opțiune de tratament sigură și relativ confortabilă.

În timpul ședinței de tratament, dispozitivul XWave este aplicat pe zonele vizate ale pielii. Practicantul emite undele acustice, care pot provoca o senzație de furnicături sau vibrații pe piele. Fiecare sesiune durează de obicei aproximativ 20-30 de minute, în funcție de zona tratată.

Undele de înaltă energie stimulează țesuturile și inițiază un răspuns biologic în organism. Acest răspuns poate duce la creșterea fluxului sanguin, la îmbunătățirea drenajului limfatic și la activarea producției de colagen. Aceste efecte pot ajuta la îmbunătățirea aspectului celulitei în timp.

Rezultatele tratamentului XWave pot varia în funcție de individ și de severitatea celulitei. Sesiuni multiple sunt necesare.

Venus Legacy

Venus Legacy este un tratament non-chirurgical care combină energia cu radiofrecvență multipolară (RF) și câmpurile electromagnetice pulsate (PEMF) pentru a încălzi țesutul pielii, a stimula producția de colagen și a îmbunătăți circulația sângelui. Această tehnologie este concepută pentru a strânge pielea, a reduce celulita și a contura corpul.. 

Energia RF încălzește țesuturile subiacente, stimulând producția de colagen și promovând descompunerea celulelor adipoase. Tehnologia PEMF îmbunătățește circulația și drenajul limfatic, ajutând la eliminarea toxinelor și reducând acumularea de lichide.

Procesul de tratament implică de obicei următorii pași:

  • Consultație: Înainte de a urma tratamentele Venus Legacy, veți avea o consultație cu un profesionist medical calificat. Se vor evalua preocupările dumneavoastră specifice, istoricul medical și adecvarea generală pentru tratament.
  • Preparare: In ziua tratamentului se va curata zona de tratat si se indeparteaza orice machiaj sau lotiuni.
  • Aplicarea gelului: Se aplică un gel special pe pielea din zona de tratament. Acest gel ajută aplicatorul să alunece fără probleme pe piele și sporește eficacitatea tehnologiei RF și PEMF.
  • Plasarea aplicatorului: Dispozitivul Venus Legacy este apoi folosit pentru a furniza energie RF și PEMF în zona vizată. Aplicatorul este mișcat lent, controlat pe suprafața pielii.
  • Încălzire și stimulare a colagenului: Energia RF încălzește straturile subiacente ale pielii, promovând producția de colagen și elastină. Acest lucru poate duce la strângerea pielii și la îmbunătățirea texturii pielii.
  • Reducerea celulitei: Combinația de energie RF și PEMF îmbunătățește circulația sângelui, reduce aspectul celulitei și conturează zona tratată.
  • Durată și frecvență: Tratamentele Venus Legacy sunt de obicei relativ rapide și pot varia ca durată în funcție de dimensiunea zonei de tratament. De obicei, sunt necesare mai multe ședințe pentru rezultate optime, cu programe de tratament distanțate la câteva săptămâni.
  • Recuperare și efecte secundare: Venus Legacy este o procedură non-chirurgicală și non-invazivă, ceea ce înseamnă că există puțin sau deloc timp de nefuncționare. Este posibil să aveți o roșeață ușoară sau căldură în zona tratată, dar aceste reacții adverse dispar de obicei la scurt timp după ședință.

Drenajul limfatic și Presoterapia

Drenajul limfatic este o tehnică de masaj care se concentrează pe stimularea sistemului limfatic, care joacă un rol crucial în îndepărtarea deșeurilor și a toxinelor din organism. Drenajul limfatic manual presupune miscari blande, ritmice, care incurajeaza fluidul limfatic sa curga mai eficient, reducand retentia de lichide si imbunatatind aspectul celulitei. Există și dispozitive disponibile care folosesc metode mecanice pentru a stimula drenajul limfatic.

Una dintre metodele folosite pentru tratamentul celulitei este drenajul limfatic combinat cu presoterapie. 

Presoterapia este un tratament mecanic care folosește un dispozitiv specializat pentru a aplica presiune controlată în diferite zone ale corpului. Dispozitivul constă de obicei dintr-o serie de camere sau manșete care sunt înfășurate în jurul membrelor, abdomenului sau alte zone vizate. Aceste camere se umflă și se dezumflă secvențial, creând un efect de masaj și stimulând sistemul limfatic.

Aparatul de presoterapie ajută la sporirea efectelor drenajului limfatic prin promovarea fluxului limfatic și îmbunătățirea circulației sângelui în zonele tratate. De asemenea, poate ajuta la reducerea retenției de lichide și la încurajarea eliminării deșeurilor.

Atunci când sunt combinate, masajul de drenaj limfatic și presoterapia oferă o abordare non-invazivă pentru abordarea celulitei. Tratamentul este în general nedureros și nu necesită timp de nefuncționare, ceea ce îl face o opțiune atractivă pentru cei care doresc o reducere temporară a aspectului celulitei.

Cu toate acestea, este important de menționat că, deși drenajul limfatic cu presoterapie poate oferi o oarecare îmbunătățire temporară a aspectului celulitei, nu este o soluție permanentă. Rezultatele pot varia în funcție de factori individuali, cum ar fi severitatea celulitei, obiceiurile de viață și genetica.

Pentru rezultate mai substanțiale și de durată, este esențial să se încorporeze o abordare cuprinzătoare, care să includă o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și, eventual, alte tratamente corporale, conform recomandărilor unui profesionist calificat. 

Este important de reținut că, deși aceste tratamente pot oferi îmbunătățiri temporare ale aspectului celulitei, ele nu sunt soluții permanente. Rezultatele pot varia în funcție de individ și pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obține rezultatul dorit. Este întotdeauna recomandabil să consultați un profesionist calificat în domeniul sănătății sau un estetician pentru a determina cea mai potrivită opțiune de tratament pentru nevoile dumneavoastră specifice.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?