CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Mezoterapie/PRP Par

PRP sau plasma bogată în trombocite (Platelet Rich Plasma) este una dintre cele mai moderne tehnici de bioregenerare celulară.

Ce este Platelet Rich Plasma și la ce folosește?

PRP sau plasma bogată în trombocite (Platelet Rich Plasma) este una dintre cele mai moderne tehnici de bioregenerare celulară, cu rezultate remarcabile asupra regenerării părului. Cunoscută ca și ”Terapia Vampir”, Cellenis PRP utilizează trombocitele prin factorii lor de creștere.

Plasma conține 60 de factori de creștere capabili să stimuleze regenerarea celulelor, pe care îi avem depozitați în sânge.

Tratamentul Cellenis PRP crește imunitatea locală a pielii capului, inhibă flora patogenă, hrănind în profunzime rădăcina firului de păr. Părul devine mai des, strălucitor, iar aspectul îmbătrânit, degradat dispare.

Eficiența tratamentului Cellenis PRP în tratarea alopeciei a fost demonstrată prin studii clinice. Astfel, pacienții care au foliculi piloși activi, care pot genera fire mai viguroase și sănătoase reacționează pozitiv la tratament, iar rezultatele sunt remarcabile.

Terapia cellenis prp este recomandată în cazul:

  • Chelirii pe fond genetic, atât la bărbați, cât și la femei
  • Alopecia aerata (o afecțiune care determină afectarea foliculilor piloși de către sistemul imunitar)
  • Subțierii părului
  • Sprâncenelor și genelor rare
Rulează videoul

Pașii procedurii

Tratamentul Cellenis PRP acționează eficient asupra foliculului pilos, stimulând regenerarea părului cu ajutorul propriilor celule. Procedura presupune injectarea în scalp a plasmei pacientului, îmbogățită cu trombocitele sale, în urma unui proces special de preparare.

Pașii specifici sunt:

Se extrage o cantitate mică de sânge de la pacient, în condiții sigure și sterile. Sângele se stochează într-o eprubetă de tip Estar, umplută în prealabil, în ordine, cu gel de separe și anticoagulant. Sângele se amestecă cu anticoagulantul, iar gelul de separare rămâne pe fundul eprubetei.

Eprubeta se introduce într-o centrifugă, unde plasma se separă de celulele roșii. La final, în eprubetă se va separa un strat fin de trombocite. Acesta se amestecă apoi cu plasma pentru a se obține produsul injectabil final.

Apoi, produsul se injectează în derm cu ajutorul unei seringi speciale.

Numărul optim de ședințe

Numărul ședințelor dintr-un tratament complet diferă de la pacient la pacient. În funcție de reacția părului, medicul va face o evaluare inițială și reevaluări periodice. Intervalul optim dintre ședințe este 1-2 luni, iar numărul minim de ședințe este de 6. Astfel, rezultate remarcabile se vor observa după aproximativ 6 luni de tratament.

Medicul poate recomanda efectuarea unor ședințe suplimentare sau un interval mai mare între acestea. De asemenea, există posibilitatea să aveți nevoie de ședințe periodice de întreținere.

Lipsa reacțiilor adverse

  • nu se transmit boli prin sânge pentru că este folosit sângele pacientului
  • nu apar intoleranțe sau alergii
  • singurele riscuri sunt cele asociate unei simple injectări.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?