În cadrul clinicii noastre pacienții pot beneficia de servicii complete de diagnostic și tratament a căderii părului.
De-a lungul vieții, se estimează că aproximativ 50% dintre bărbați se vor confrunta cu alopecia androgenică (căderea părului). Transplantul de păr reprezintă o metodă electivă de tratament pentru această afecțiune. Procedura dă rezultate de durată, de obicei, părul transplantat nu mai cade.
În cadrul clinicii noastre pacienții pot beneficia de servicii complete de diagnostic și tratament a căderii părului. Echipa noastră este formata din chirurgi plasticieni cu experiență în domeniul transplantului de păr.
Pe parcursul vieții, se consideră că aproximativ 50% dintre bărbați se vor confrunta cu alopecia androgenetică (căderea părului).
Firele de păr din zonele frunții, tâmplelor și vârfului capului prezintă receptori pentru hormonul dihidrotestosteron (DHT), iar cele din zona cefei nu prezintă acești receptori, astfel încât zona afectată de căderea părului este cea sensibilă la DHT. Există de asemenea o predispoziție genetică pentru alopecie.
Ciclul normal al firului de par constă într-un stadiu de creștere (stadiul anagen) cu o durată de aproximativ 3-10 ani, stadiul catagen cu o durată de 2-3 săptămâni, timp în care firul de păr se află într-o perioadă de tranziție, el iși pierde legătura cu vasele de sânge care îl hrănesc, apoi stadiul telogen, sau faza de repaus, cu o durată de 3-4 luni, în care firul de par va cădea.
La barbații afectați de alopecia androgenetică, durata acestor faze se modifică, stadiul anagen devine mai scurt, iar stadiul telogen devine mai lung. Căderea părului se produce mai frecvent treptat, dar poate fi și continuă, într-un ritm accelerat sau lent.
Transplantul (sau implantul) de păr este indicat adulților diagnosticați cu alopecie androgenică sau de alte cauze, postchimioterapie, după iradiere, în zone ale scalpului cu cicatrici.
Transplant de păr robotic ARTAS și prin metoda FUE pentru alopecia androgenetică
Transplant de păr pentru tratamentul căderii sprâncenelor sau zone fără barbă
Transplant de păr pe zone cicatriciale ale scalpului, fără păr
Prin tehnica FUE „follicular unit extraction” se extrag unități foliculare (cu unul, două sau trei fire de păr) din zone neafectate de căderea părului, care apoi se implantează în zonele fără păr (frunte, vârful capului, sprâncene, barbă).
Grefele pot fi implantate și prin metoda DHI (direct hair implantation) cu ajutorul unor dispozitive (choi implanter pen), fără alte incizii, reducându-se astfel riscul apariției unor cicatrici.
Intervenția se poate face într-o singură ședință sau, pentru un număr mai mare de grefe, în două ședințe, în anestezie locală. Durata intervenției variază în funcție de complexitate, de la 6 la 10 ore. După intervenție pacientul își va putea relua activitatea în câteva zile. Perioada de recuperare este de aproximativ 10 zile.
La 3-6 săptămâni după intervenție, o parte din părul transplantat va cădea, urmând să crească după 2-3 luni. Primele rezultate pot fi observate după 6-8 luni, când 80% din părul transplantat va avea un aspect normal. Aprecierea rezultatului final se va face la 12-18 luni după intervenție.
Riscurile intervenției sunt reduse, procedura fiind de tip ambulatoriu (out-patient), nu necesită internare. Ca pentru orice intervenție, există următoarele riscuri: sângerare (poate fi prevenită prin întreruperea tratamentului antiinflamator și anticoagulant, dacă există), infecție ( se administrează tratament antibiotic profilactic), decompensare afecțiuni cronice în absența tratamentului adecvat, alergii, șoc. Riscuri specifice procedurii :tumefiere (umflare) pleoape, pierderea grefelor, necroză tegument (mici zone), rezultate nesatisfăcătoare.
Transplantul de păr robotic aduce o serie de avantaje față de metodele tradiționale, tehnica „strip” și tehnica FUE.
Recoltarea grefelor este precisă, robotul identifică toate firele de păr din zona donatoare și le selectează doar pe cele mature, fără a deteriora firele din jurul celor recoltate.
Nu există riscul de a recolta în exces dintr-o zonă, eliminând astfel riscul de a apărea „petece” cu densități diferite.
De asemenea, nu va exista o cicatrice liniară la ceafă, care apare prin metoda „strip”.
Recoltarea grefelor se face cu precizie maximă, iar timpul necesar este mult mai redus, oboseala care poate apărea la medici și tehnicieni este eliminată.
După prelucrarea și sortarea grefelor, robotul ARTAS realizează o hartă pentru implantare la nivelul zonei receptoare, ținând cont de firele existente, care nu vor fi deteriorate.
Orificiile in care se implanteaza grefele sunt realizate in urma unor calcule precise, la o densitate optimă, pentru a asigura rezultate naturale, stabile în timp.
Transplantul robotic reprezintă tehnica cea mai avansată pentru transplant de păr disponibilă în acest moment în lume.
Contactează specialiștii Clinicii Medispa
În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.
Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.