CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Angioame & Steluțe Vasculare

Vasele sparte sau steluțele vasculare reprezintă o problemă des întâlnită, atât la femei, cât și la bărbați.

Ce sunt Angioamele & Steluțele Vasculare?

Vasele sparte sau steluțele vasculare reprezintă o problemă des întâlnită, atât la femei, cât și la bărbați. De cele mai multe ori, femeile sunt cele care apelează la clinicile de specialitate, deranjate fiind de aspectul inestetic al acestora.  Steluțele vasculare se manifestă ca o reţea de vase superficiale de culoare roşie sau violacee, cel mai mare factor de risc pentru apariţia acestora fiind moștenirea genetică.

Pe lângă moștenirea genetică, alți factori favorizanți ai vaselor sparte sunt:

  • ortostatism prelungit
  • obezitate
  • status hormonal (sarcină, pubertate, menopauză)
  • anticoncepționale etc.

Vasele sparte nu trebuie confundate cu varicele, însă uneori acestea pot evolua în varice.

Tratamentul vaselor de sânge sparte

Tratamentul cu Laser ND:Yag pentru leziunile vasculare este o metodă sigură și eficientă atât la femei cât și la bărbați, copii sau bătrâni, indiferent de tipul de piele sau fototip.

Vasele sparte, steluțele vasculare sau micile angioame (tumori de origine vasculară) pot dispărea după doar câteva spoturi luminoase, în timp ce altele se estompează după mai multe ședințe de tratament.

Principiul metodei este fototermoliză selectivă a vasului, fără afectarea țesutului înconjurător. Fasciculul laser traversează pielea și termocoagulează vasul care, golit de sânge, nu mai este vizibil.

Marele avantaj al metodei este că tratamentul este nedureros sau puțin dureros, nu presupune injecții și nu necesită timp de recuperare. Pentru persoanele foarte sensibile, se poate aplică, la cerere, un anestezic topic.

Totuși, pacienții trebuie să știe că după tratament zona tratată se poate înroși sau învineți ușor, urmând să-și revină complet în aproximativ două săptămâni. Atunci când afară este cald și soare puternic, cremele cu ecran UV se vor folosi cu regularitate și expunerea la soare va fi limitată în săptămânile de după procedură.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?