CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Dermatite

Dermatita este o afecțiune a pielii caracterizată prin inflamație, roșeață, mâncărime și erupție cutanată.

Ce este dermatita?

Dermatita este o afecțiune a pielii caracterizată prin inflamație, roșeață, mâncărime și erupție cutanată. Există mai multe tipuri de dermatită, fiecare cu propriul set de simptome și cauze, iar diagnosticarea dermatitei implică de obicei o combinație între un examen clinic, istoric medical și alte teste de diagnosticare.

Iată câteva tipuri comune de dermatită și modul în care acestea sunt diagnosticate:

Această este o afecțiune cronică care debutează adesea în copilărie și se
caracterizează prin piele uscată, roșie pe anumite zone și prurit (mâncărime). Diagnosticul se bazează de obicei pe un examen clinic și un istoric al simptomelor, inclusiv istoric familial de atopie (alergii, astm, rinită). În unele cazuri, pot fi efectuate examinări suplimentare pentru a exclude alte
afecțiuni.

Acest tip de dermatită este cauzată de un alergen sau iritant care intră în
contact cu pielea. Diagnosticul se bazează de obicei pe un examen fizic, istoric medical și, poate fi necesar, și un patch-test suplimentar, în care cantități mici de diferite substanțe sunt aplicate pe piele pentru a vedea dacă provoacă o reacție.

Această este o afecțiune comună care provoacă pete roșii și scuame pe
scalp și alte zone ale corpului, cum ar fi fața (sprâncene, nas, urechi, barbă) și pieptul. Diagnosticul se bazează de obicei pe un examen fizic și pe istoricul medical și, uneori, se poate face o biopsie a pielii pentru a exclude alte afecțiuni.

Acest tip de dermatită se caracterizează prin pete roșii în formă de moneda,
însoțite de mâncărime. Diagnosticul se bazează de obicei pe un examen fizic și pe istoricul medical și, uneori, se poate face o biopsie a pielii pentru a exclude alte afecțiuni.

Acesta este un tip de dermatită care provoacă pete roșii, eventual și fine
scuame sau chiar mici papule roșiatice în jurul gurii și nasului. Diagnosticul se bazează de obicei pe un examen fizic și pe istoricul medical și, uneori, se poate face o biopsie a pielii pentru a exclude
alte afecțiuni.

Dermatită de contact
Dermatită seboreică

În general, diagnosticul de dermatită se bazează pe o combinație de factori, foarte importante fiind examenul clinic și, uneori, dermatoscopic, istoricul medical, dar și alte teste de diagnosticare, după cum este necesar. Este important vă adresați medicului dermatolog dacă aveți simptome de dermatita deoarece diagnosticul și tratamentul precoce pot ajută la gestionarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?