CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Tratament Vitiligo, Psoriazis, Dermatita Atopica Excimer

Vitiligo, psoriazisul și dermatita atopică sunt toate afecțiuni cronice ale pielii care pot provoca suferințe fizice și emoționale semnificative pacienților.

Tratamente laser Excimer

Vitiligo, psoriazisul și dermatita atopică sunt toate afecțiuni cronice ale pielii care pot provoca suferințe fizice și emoționale semnificative pacienților. Terapia cu laser Excimer este o opțiune de tratament care a arătat rezultate promițătoare în  gestionarea acestor afecțiuni.

Terapia cu laser Excimer este de fapt o formă specială de fototerapie. Ea implică utilizarea luminii ultraviolete de tip B, mai specific lungimea de undă de 308 nm, țintit, pentru a trata zonele afectate ale pielii. Tratamentul este conceput pentru a viza doar pielea afectată, lăsând pielea sănătoasă neatinsă. Acest lucru îl face o opțiune de tratament mai direcționată, mai eficientă și mai sigură decât terapia tradițională cu lumină (fototerapia convențională).

Rulează videoul

În vitiligo, terapia cu laser Excimer s-a dovedit a fi eficientă în repigmentarea pielii prin stimularea producției de melanocite, celule care produc melanină (responsabilă de pigmentarea pieli). De obicei, sunt necesare mai multe ședințe, dar studiile au arătat că pacienții cu vitiligo pot observă o îmbunătățire semnificativă a pigmentării în urma terapiei cu laser Excimer.

Pentru psoriazis, terapia cu laser Excimer poate ajută la reducerea inflamației și a descuamării asociate afecțiunii. Studiile au arătat că tratamentul laser poate duce la îmbunătățirea semnificativă a simptomelor psoriazisului, în special atunci când este utilizat în combinație cu tratamente topice.

În dermatita atopică, s-a demonstrat că tratamentul cu laser Excimer îmbunătățește funcția de barieră a pielii și reduce inflamația. Acest lucru poate duce la o reducere a severității simptomelor, inclusiv mâncărimea și roșeața.

În general, laserul Excimer poate fi o opțiune de tratament eficientă pentru pacienții cu vitiligo, psoriazis și dermatită atopică. Cu toate acestea, este important să consultați un dermatolog pentru a determina dacă acest tratament este adecvat pentru starea dumneavoastră specifică, precum și pentru a discuta eventualele riscuri și efecte secundare.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.