CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Nevi Pigmentari

Nevii pigmentari (alunițele) sunt pete sau excrescențe mici, întunecate, care pot apărea pe piele.

Ce sunt nevii pigmentari?

Nevii pigmentari (alunițele) sunt pete sau excrescențe mici, întunecate, care pot apărea pe piele. Sunt cunoscuți și ca nevi melanocitari și sunt de obicei inofensivi. Nevii pigmentari se formează atunci când grupurile de melanocite, care sunt celulele care produc pigmentul care dă culoarea pielii, proliferează într-o zonă.

Nevii pigmentari pot varia în dimensiune, formă și culoare. Ei pot fi plăti sau ieșiți în relief, netezi sau aspri și pot fi roz, cafenii, maro, negri sau o combinație a acestor culori. Nevii pigmentari pot apărea oriunde pe corp, iar majoritatea oamenilor au între 10 și 40 de alunițe.

În timp ce majoritatea nevilor sunt inofensivi, unii se pot transformă în melanom, care este un tip de cancer de piele. Semnele că un nev pigmentar poate deveni canceros includ modificări de dimensiune, formă sau culoare, sângerare sau mâncărime și apariția unor noi nevi pigmentari la vârsta adultă.

Este important să vă verificați în mod regulat nevii pigmentari și să va adresați cât mai repede unui dermatolog care poate efctua examinarea videodermatoscopica pentru orice leziune care se schimbă sau vi se pare în orice fel suspectă. De asemenea, e recomandat să va protejați pielea de soare purtând îmbrăcăminte de protecție și cremă de protecție solară pentru a reduce riscul de a dezvoltă noi nevi pigmentari sau cancer de piele.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?