CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Papiloame

Papiloamele sunt un tip de excrescență non-canceroasă care poate apărea pe piele, mucoase și alte organe ale corpului. Cauza papiloamelor este infecția cu virusul Papilloma uman (HPV).

Ce sunt papiloamele?

Papiloamele sunt un tip de excrescență non-canceroasă care poate apărea pe piele, mucoase și alte organe ale corpului. Cauza papiloamelor este infecția cu virusul Papilloma uman (HPV).

Diagnosticul papiloamelor este de obicei pus de un medic specialist dermatolog după o examinare clinică a zonei afectate. Papiloamele apar de obicei sub formă de excrescențe mici, ridicate, asemănătoare negilor, care pot fi de culoarea pielii, roz sau maro. În unele cazuri, acestea pot fi mai mari și au un aspect conopidiform.

Papiloamele sunt inofensive, dar netrate se înmulțesc și sunt deranjante estetic. În plus, ele pot fi traumatizate frecvent prin agățare, ceea ce duce la sângerare și disconfort. Dacă papilomul este pe piele și are un aspect modificat, medicul dermatolog poate efectua o biopsie, care implică îndepărtarea unei mici mostre de țesut din creștere pentru analiză la microscop. Acest lucru poate ajută la confirmarea diagnosticului.

Este important de reținut că HPV poate provoca, de asemenea, alte tipuri de excrescențe, cum ar fi verucile genitale și anumite tipuri de cancer. Prin urmare, dacă bănuiți că ați putea avea un papilom, este important să solicitați sfatul medicului pentru a primi un diagnostic precis și un tratament adecvat.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?