CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Tumori & Tumorete

Pentru îndepărtarea tumorilor cutanate pot fi folosite diferite metode, tehnica selectată depinzând de factori precum: severitatea leziunii, localizarea acesteia, toleranța pacientului.

Despre Tumori și Tumorete

Extirparea tumorilor cutanate implică îndepărtarea leziunilor pielii prin diferite procedee, de la simpla intervenție laser, la excizii chirurgicale complexe. Tumorile cutanate pot fi benigne sau maligne. De cele mai multe ori, scopul îndepărtării leziunilor cutanate este cosmetic, dar uneori este necesară extirparea și biopsierea unei leziuni pentru a exclude un cancer, iar dacă se dovedește a fi un cancer, pentru a stabili un diagnostic, o stadializare și un tratament corespunzător.

 

Pentru îndepărtarea tumorilor cutanate pot fi folosite diferite metode, tehnica selectată depinzând de factori precum: severitatea leziunii, localizarea acesteia, toleranța pacientului. Majoritatea procedurilor sunt efectuate ambulator (fără internare), cu anestezie locală, sunt puțin invazive și, în general, sunt bine tolerate atât de tineri, cât și de pacienții vârstnici.

Biopsia este intervenția chirurgicală prin care este îndepărtat un fragment din leziune și care este trimis pentru examinare microscopică la laboratorul de anatomie patologică. În funcție de rezultatul acestei examinări, se apreciază dacă leziunea este canceroasă sau nu, și dacă mai sunt necesare alte intervenții chirurgicale sau tratamente.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?