CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Veruca Vulgara & Negi

Verucile sunt contagioase și uneori destul de rezistente la tratament.

Ce sunt Verucile?

Verucile vulgare, denumite popular „negi”, sunt leziuni cutanate produse de virusul papiloma uman. Acelaș virus produce și papiloamele virale, excrescente cutanate pe care le găsim frecvent în jurul gâtului, la nivelul axilelor sau sub sâni. Verucile sunt contagioase și uneori destul de rezistente la tratament.

Verucile vulgare sunt întălnite cel mai frecvent la nivelul plantelor (tălpilor) și palmelor, dar și în alte zone ale corpului. La nivelul plantelor pot fi foarte dureroase din cauza presiunii repetate.

Tratamente veruca vulgara

Tratamentul lor constă în îndepărtarea celulelor infectate cu virus de pe piele. Acest lucru se poate face prin soluții acide care exfoliază leziunile, excizie, distrucție prin cauterizare sau radiofrecvența și mai nou cu ajutorul laserului pulse dye, disponibil in Clinica Medispa. Acesta determină închiderea vaselor de sânge care „hrănesc” veruca și distrucția ei. După tratament veruca se închide la culoare și se formează o crustă. În decurs de 4-6 săptămâni veruca va cădea, total sau parțial. In funcție de dimensiunea verucii pot fi necesare una sau mai multe ședințe de laser Pulse Dye.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.