CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Xantelasme & Siringoame

Xantelasmele și siringoamele sunt două tipuri diferite de afecțiuni ale pielii care pot apărea pe față, tipic în jurul ochilor.

Ce sunt Xantelasmele și Siringoamele?

Xantelasmele și siringoamele sunt două tipuri diferite de afecțiuni ale pielii care pot apărea pe față, tipic în jurul ochilor.

Xantelasmele sunt leziuni gălbui, ridicate, care apar pe pleoape sau în jurul ochilor. Sunt cauzate de acumularea de grăsime sub piele și, de obicei, nu sunt periculoase. Siringoamele, pe de altă parte, sunt tumorete mici, de culoarea pielii sau gălbui, care apar de obicei în jurul ochilor, dar pot apărea și pe alte părți ale feței. Ele au că punct de plecare glandele sudoripare ecrine și sunt, de asemenea, inofensive.

Pentru a diagnostica xantelasamele sau siringoamele, un medic dermatolog va efectua un examen clinic al zonei afectate. De asemenea, medicul poate lua, la nevoie, o mică probă de țesut, numită biopsie, pentru a fi examinată la microscop pentru un diagnostic de certitudine.

Opțiuni pentru tratamente

În unele cazuri, pot fi necesare și alte teste pentru a exclude anumite afecțiuni medicale subiacente care ar putea cauza afecțiunea pielii. Opțiunile de tratament pentru xantelasame și siringoame includ medicamente topice sau orale, terapii laser sau îndepărtarea chirurgicală. Cea mai bună opțiune de tratament depinde de fiecare caz individual și de severitatea afecțiunii.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?