CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Dispareunie – Durerea la Contactul Sexual

Durerea în timpul contactului sexual, cunoscută și sub numele de dispareunie, este o problemă comună care poate afecta persoane de toate genurile și orientările sexuale.

Ce este Dispareunia?

Durerea în timpul contactului sexual, cunoscută și sub numele de dispareunie, este o problemă comună care poate afecta persoane de toate genurile și orientările sexuale. Poate apărea din mai multe motive, inclusiv factori fizici, psihologici sau emoționali.

Cauzele Dispareuniei

Unele dintre cauzele fizice ale durerii în timpul contactului sexual includ uscăciune vaginală, infecție sau inflamație a organelor genitale, leziuni ale organelor genitale sau zonei pelvine, endometrioza și anumite afecțiuni medicale, cum ar fi vaginismul sau vulvodinia. Factorii psihologici precum anxietatea, depresia sau antecedentele de traume sexuale pot contribui, de asemenea, la durerea în timpul contactului sexual.

Este important să consultați un medic ginecolog dacă aveți dureri în timpul contactului sexual, deoarece adesea poate fi tratată eficient odată ce cauza de bază este identificată.

Opțiuni de Tratament

Opțiunile de tratament pot include utilizarea lubrifianților, tratarea oricăror condiții medicale subiacente și explorarea psihoterapiei sau consilierii pentru a aborda factorii psihologici.

În unele cazuri, ajustarea pozițiilor sexuale, utilizarea tehnicilor de relaxare sau explorarea unor forme alternative de exprimare sexuală pot ajuta, de asemenea, la atenuarea durerii în timpul contactului sexual. Comunicarea cu partenerii sexuali este, de asemenea, importantă pentru a vă asigura că activitățile sexuale sunt confortabile și plăcute pentru ambii parteneri.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?