CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Laxitate Vaginală – Atrofie Vaginală

Laxitatea vaginală și atrofia vaginală sunt două afecțiuni diferite care pot afecta sănătatea vaginală a femeilor și pot provoca disconfort și alte probleme conexe.

Ce este Laxitatea Vaginală?

Laxitatea vaginală este o afecțiune în care mușchii vaginali devin slăbiți, ceea ce face ca vaginul să se simtă mai puțin strâns și mai puțin elastic. Acest lucru poate duce la o satisfacție sexuală redusă, dificultăți în atingerea orgasmului și incontinență urinară. Laxitatea vaginală poate apărea din cauza mai multor factori, cum ar fi sarcina, nașterea, îmbătrânirea, modificările hormonale, obezitatea și anumite afecțiuni medicale.

Pe de altă parte, atrofia vaginală, cunoscută și sub numele de vaginită atrofică, este o afecțiune care apare atunci când pereții vaginali devin subțiri, uscați și mai puțin elastici din cauza nivelului scăzut de estrogen. Această afecțiune afectează de obicei femeile în timpul menopauzei, dar poate apărea și la femeile cărora li s-au îndepărtat ovarele sau au suferit tratamente pentru cancer care afectează producția de estrogen. Atrofia vaginală poate provoca simptome precum uscăciune vaginală, mâncărime, arsuri, act sexual dureros și probleme urinare.

Opțiuni de Tratament

Atât laxitatea vaginală, cât și atrofia vaginală pot fi tratate cu abordări diferite. Laxitatea vaginală poate fi îmbunătățită cu exerciții pentru podeaua pelvină, cunoscute și sub denumirea de exerciții Kegel, sau cu dispozitive medicale, cum ar fi procedurile de întinerire vaginală sau terapia cu laser. 

Atrofia vaginala poate fi tratata cu terapie cu estrogeni, creme hidratante sau lubrifianți vaginali si alte medicamente care ajuta la restabilirea sanatatii vaginale. De asemenea se pot efectua terapii de rejuvenare prin prp, mezoterapie, terapii laser.

Este important să consultați un medic ginecolog dacă aveți orice disconfort vaginal sau modificări ale sănătății vaginale pentru a obține un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?