CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Cicatrici

Cicatricile reprezintă rezultatul vindecării unor leziuni cauzate de traumatisme, afecţiuni sau intervenţii chirurgicale.

Ce sunt cicatricile?

Cicatricile reprezintă rezultatul vindecării unor leziuni cauzate de traumatisme, afecțiuni sau intervenții chirurgicale. Cicatricile posttraumatice și postchirurgicale se tratează diferit, în funcție de: formă clinică (atrofică/hipertrofică), culoare (roșii/albe), vechime.

Cea mai eficientă abordare a tratamentelor de reducere sau eliminare a cicatricilor posttraumatice și postchirurgicale este combinarea mai multor tratamente.

Cicatricile Hipertrofice

Sunt cele dezvoltate pe locul unei intervenții chirurgicale sau a unui traumatism. Sunt dure, pruriginoase, roz sau roșii, ridicate până la aproximativ 4 mm deasupra planului pielii.

Tratamentul recomandat în cazul cicatricilor hipertrofice este combinația între:

  • Injectarea cu cortizon intralezional (Triamcinolon acetonid)
  • Laser fracțional cu CO2

Laserul fracțional cu CO2 este considerat marele vis împlinit al dermatologiei și chirurgiei cosmetice, extrem de util în eliminarea imperfecțiunilor de la suprafața pielii.  Acesta folosește dioxidul de carbon pentru a crea arii microscopice de lezare cutanată, obținând, astfel, o înlocuire fără riscuri a colagenului disfuncțional cu unul nou și sănătos. Astfel, pielea își îmbunătățește aspectul și implicit sănătatea, fără să fie nevoie

Cicatricile Atrofice

Sunt cauzate de distrucția cortizonului din straturile profunde ale pielii, în urma unui proces inflamator.  Au formă bine delimitată și culoare alb-sidefie sau roz.

Tratamente cicatrici

Tratamentul recomandat în cazul cicatricilor atrofice este combinația între:

  • Mezoterapie cu acid hialuronic
  • Laser fracțional cu CO2

Când sunt eritematoase (roșii), cicatricile se trateaza cu laserul Pulse Dye, urmat de Laserul fracțional cu CO2. Dezvoltat pe baza tehnologiei Pulsed Dye Lase, Laserul V Beam Perfecta este eficient în eliminarea imediată a oricărei leziuni vasculare de la suprafața pielii, indiferent de natura sau localizarea ei, implicit a cicatricilor rosiațice. Tratamentul nu necesită timp de recuperare și este total nedureros.

Alte tratamente utile în procesul de estompare a cicatricilor:

Împreună cu specialiștii Medispa, veți decide dacă pentru estomparea cicatricilor dumneavoastră apelați la unul din tratamentele mai sus sau la tratamentul chirurgical.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?