CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Incontinența Urinară

Sarcina, fluctuațiile în greutate, modificările ale statusului hormonal fac că acesta să își piardă din rezistență și apar modificări care, în timp, pot duce la incontinență urinară și/ sau prolaps genital.

Ce este Incontinența Urinară?

Incontinența urinară este o afecțiune medicală care se caracterizează prin pierderi de urina incontrolabile. Această afecțiune poate perturba viața de zi cu zi, scazand calitatea vietii.

Există mai multe tipuri diferite de incontinență urinară, inclusiv:

Acest tip de incontinență apare atunci când activitățile fizice, cum ar fi tusea, strănutul, râsul sau exercițiile fizice, exercită presiune asupra vezicii urinare și provoacă scurgeri. Aceasta este secundara slabirii musculaturii planseului pelvin

Acest tip de incontinență este cunoscut și sub denumirea de vezică hiperactivă și apare atunci când mușchii vezicii urinare se contractă involuntar, provocând o nevoie bruscă de a urina și conducând adesea la scurgeri.

Acest tip de incontinență este o combinație de incontinență de efort și de urgență.

 Acest tip de incontinență apare atunci când vezica urinară nu se poate goli complet, determinând revărsarea și scurgerea acesteia. Aceasta afectiune este, de regula, asociaat disfuctiilor neurologice

Acest tip de incontinenta apare atunci cand deficientele fizice sau cognitive fac dificil pentru o persoana sa ajunga la baie la timp.

Cauzele Incontinenței Urinare

Incontinența urinară poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv de vârstă, sarcină și naștere, menopauză, probleme de prostată, leziuni ale nervilor, anumite medicamente și obezitate. 

Opțiuni de Tratament

Opțiunile de tratament pentru incontinența urinară pot include modificări ale stilului de viață (cum ar fi scăderea în greutate sau antrenamentul vezicii urinare), medicamente, dispozitive medicale sau intervenții chirurgicale. Este important să discutați cu un medic ginecolog dacă aveți simptome de incontinență urinară, deoarece acestea pot ajuta la determinarea cauzei de bază și la dezvoltarea unui plan de tratament adecvat.

Scaunul Emsella este un tratament non-invaziv pentru incontinența urinară care utilizează tehnologia electromagnetică focalizată de înaltă intensitate (HIFEM) pentru a stimula mușchii podelei pelvine. Scaunul Emsella este conceput pentru a oferi mii de contracții musculare într-o singură sesiune, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea forței și a funcției mușchilor podelei pelvine.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?