CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Pori Dilatați

Porii dilatați sunt o problemă comună a pielii care poate afecta oameni de toate vârstele și toate tipurile de piele.

Ce sunt porii dilatați?

Porii dilatați sunt o problemă comună a pielii care poate afecta oameni de toate vârstele și toate tipurile de piele. Aspectul de pori dilatați e cel mai evident și deranjant pe față, în special pe nas,  obraji și frunte și poate fi cauzat de o varietate de factori, cum ar fi terenul genetic, producția de sebum, îmbătrânirea și daunele solare. Deși nu reprezintă o afecțiune medicală gravă, pot fi deranjanți din punct de vedere estetic și pot contribui la apariția unui ten tern sau neuniform.

Diagnosticul porilor dilatați se face de obicei prin inspecție vizuală de către un medic dermatolog. Porii apar că mici deschideri (orificii) la suprafața pielii și pot fi înconjurați de sebum și scuame. În unele cazuri, un instrument de mărire sau un dermoscop poate fi folosit pentru a vedea mai atent porii și pentru a evalua dimensiunea și starea acestora.

În unele cazuri, porii dilatați pot fi însoțiți de alte probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau rozaceea, care pot necesită teste sau evaluări suplimentare pentru a diagnostica și trata corect. Dacă există îngrijorarea că porii dilatați pot fi cauzați de o afecțiune medicală subiacentă, poate fi necesară
testarea suplimentară.

Tratamente pentru porii dilatați

Tratamentul pentru pori dilatați implică de obicei o combinație de produse topice și proceduri efectuate în cabinet. Produsele topice pot include retinoizi, alfa- și beta-hidroxiacizi și alți agenți de exfoliere, care pot ajută la minimizarea aspectului porilor și la îmbunătățirea texturii pielii. Procedurile cum ar fi peelingu-rile chimice, microdermabraziunea sau tratamentele laser pot fi, de asemenea, recomandate, în funcție de severitatea afecțiunii și de nevoile și preferințele individuale ale pacientului.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?