CENTRU DE EXCELENȚĂ LASER CANDELA

Caută
Close this search box.

Clinica Medispa

Consultații Dermatologice

Experiență de peste 15 ani în tratamente Laser, Dermatologie,
Dermatocosmetică, Chirurgie plastică, Transplant păr.

Cheia pentru o piele sănătoasă

Este mult mai uşor să întreţinem o piele sănătoasă decât să încercăm să reparăm o piele deja degradată. La Clinica Medispa, dispunem de o gamă variată de produse şi terapii care vă ajută să întreţineţi frumuseţea şi tinereţea pielii dumneavoastră. Suntem aici pentru a vă ajuta să înţelegeţi şi să rezolvăm împreună diversele probleme ale pielii dumneavoastră.

Ce cuprinde Dermatologia?

Dermatologia acoperă o gamă vastă de probleme estetice și medicale ale pielii, părului și unghiilor la pacienți de toate vârstele, de la nou-născuți la seniori. Afecțiunile din sfera dermatologică pot să fie sugestive pentru afecțiuni interne sau să producă dezechilibre psihologice precum o scădere a încrederii în sine, scădere a calității vieții și uneori chiar depresie.

Vestea bună este că, împreună cu medicul dermatolog, majoritatea afecțiunilor pot fi tratate sau ținute sub control.

Aproximativ 25 % din consultaţiile unui cabinet de medicină de familie sunt reprezentate de probleme dermatologice. Cele mai frecvente acuze din cabinetul medicului dermatolog în Clinica Medispa sunt:

Acneea și cicatricile postacnee, Cuperoza, Nevii pigmentari (alunițele), Îmbătrânirea pielii, Ridurile de expresie, Hemangioamele sau Petele de Vin, Transpiratia excesiva, Dermatitele, Urticaria, Psoriazisul, Vitiligo, Zosterul, Herpesul și altele.

Orice individ, indiferent de vârstă, pune accent pe imagine, iar acest lucu stă la baza dezvoltării industriei frumuseţii din întreaga lume. După ani de cercetare, această industrie este capabilă să ofere elixirul tinereţii.

Pentru a avea tot timpul o piele tânără şi sănătoasă, este necesară o îngrijire corespunzătoare tipului de ten. O îngrijire activă a acesteia previne o serie de probleme de sănătate a tegumentului si, de asemenea, poate împiedica instalarea prematură a procesului natural de îmbătrânire. De la secretele frumuseţii folosite în antichitate, tainele opririi (sau încetinirii) timpului şi-au găsit echivalent, în prezent, în metodele de tratament propuse de estetica modernă, fie că sunt reprezentate de creme, seruri, loţiuni sau de proceduri injectabile.

Frumusețea pielii în funcție de tipul de ten

Pentru a cunoaşte şi a descoperi frumuseţea este necesară parcurgerea mai multor paşi. Cea mai importantă etapă constă în cunoaşterea pielii umane şi alegerea produselor potrivite fiecărui tip de ten. Astăzi, studiile arată că frumusetea este in strânsă legătură cu tipul de piele al fiecărui individ în parte.

Piele cu textură fină, suprafaţă suplă şi netedă, catifelată, curată, fără comedoame, chisturi, cu un echilibru perfect între secreţia de sebum şi gradul de hidratare. Are o consistenţă elastică deoarece tesutul conjunctiv de susţinere este dens, iar fibrele de colagen şi elastină sunt de bună calitate. Foarte puţini adulţi au acest tip de piele, ea fiind mai frecvent întâlnită înainte de pubertate.

Îngrijire:

  • curăţare de două ori pe zi utilizând un săpun uşor pentru faţă (ideal săpun pentru copii), apă şi loţiune tonică uşoară (non alcoolică sau cu o concentraţie scăzută de alcool), pentru a menţine porii închişi şi a îndepărta urmele de machiaj rămase.
  • utilizarea unei creme hidratante de noapte pentru a menţine echilibrul şi nivelul de hidratare al pielii şi a unei creme hidratante de zi (cu fotoprotecţie solară) utilizată înainte de aplicarea machiajului.
  • fotoprotecţia solară joacă un rol foarte important în menţinerea tinereţii şi frumuseţii pielii, indiferent de anotimp.
  • utilizarea unei măşti hidratante, cel puțin o dată la două săptămâni, va menţine nivelul de hidratare al pielii şi va stimula circulaţia sanguină.

Caracterizat prin piele rugoasă, aspră, lipsită de elasticitate, care poate apărea la orice vârstă datorită pierderii sau diminuării filmului hidro-lipidic de suprafaţă. Acest tip de piele este fragil, brăzdat de riduri şi se irită uşor, evidenţiind incapacitatea pielii de a reţine apă, precum şi producţie insuficientă de sebum la nivelul glandelor sebacee.
Este foarte sensibil la schimbările climatice şi de temperatură, devenind mai uscat în timpul iernii, precum şi după expunerea la ultraviolete, aer condiţionat, etc.

Îngrijire :

  • îndepărtarea machiajului şi a impurităţilor, utilizând un demachiant cremos, care nu va deshidrata tenul, precum şi un demachiant special pentru zona din jurul ochilor.
  • utilizarea unei soluţii tonice non alcoolice, urmată de spălarea feţei cu apă termală
  • utilizarea unei creme de noapte dense, compacte, care să menţină apa în ţesuturi şi să împiedice deshidratarea tenului
  • utilizarea unei creme speciale pentru zona din jurul ochilor
  • utilizarea unei creme hidratante cu fotoprotecţie solară SPF >= 30 în timpul zilei, înainte de aplicarea machiajului.
  • suplimente nutritive pe bază de ulei de peşte şi vitamina E, dieta bogată în fructe, legume, iaurt.
  • hidratare corespunzătoare (consum de apă plată, minim 2 litri pe zi)

Acest tip are piele groasă şi aspect lucios, uleios. Privită atent, pielea prezintă pori dilatați, cu comedoane (puncte negre, albe) şi alte leziuni de acnee.

Îngrijire :

  • curăţarea feţei de câteva ori pe zi (2-3 ori) utilizând un săpun cu actiune antiseptică şi antibacteriană, chiar şi în condiţiile utilizării zilnice a unui demachiant cosmetic, urmată de utilizarea unei loţiuni astringente.
  • utilizarea unei măşti cu argilă
  • evitarea deshidratării excesive, prin utilizarea cremelor hidratante non-grase.
  • suplimente cu vitamina A, care controlează producţia de sebum, o dietă alimentară săracă în grăsimi, evitarea stresului fizic şi psihic.

Pielea mixtă se întâlneşte la persoanele la care fruntea, nasul, bărbia (zona T) au un aspect strălucitor, gras, în timp ce obrajii au o piele fragilă şi fină. Este cel mai frecvent tip de piele întălnit la femei.

Îngrijire :

  • utilizarea unui tratament mixt pentru ten uscat şi gras, care să reducă secreţia de sebum în zonele grase şi să hidrateze zonele uscate. Este importantă menţinerea echilibrului celor două zone ale tenului, cu evitarea uscării excesive sau a stimulării suplimentare a secreţiei de sebum în zonele grase.
  • utilizarea unui demachiant spumant dimineaţa, care să împiedice apariţia leziunilor acneice şi a unui demachiant cremos seara, care să hidrateze zonele uscate
  • utilizarea unei loţiuni puternic astringente pentru zonele grase şi a unei loţiuni non alcoolice pentru zonele uscate.
  • utilizarea unei creme hidratante la nivelul întregii feţe şi a unei măşti exfoliante o dată pe săptămână
  • fotoprotecţie SPF >= 15
  • produsele cosmetice trebuie să fie uşoare, să lase pielea să respire
  • suplimente nutritive cu antioxidanţi (vitamina A, E, C, zinc, seleniu), acizi graşi esenţiali pentru prevenirea apariţiei ridurilor.

Pielea sensibilă, frecvent întâlnită, este fragilă,  predispusă iritaţiilor cu senzaţie de uscăciune, mâncărime şi apariţia petelor de culoare roşie, a alergiilor la produse cosmetice. Acest tip de piele are o textură fină, fiind foarte sensibil la schimbările climatice.

Îngrijire :

  • utilizarea unei loţiuni uşoare pentru curăţare, hipoalergenică
  • se evită folosirea săpunurilor la nivelui pielii sensibile- ar putea determina iritaţii şi senzaţie de discomfort)
  • utilizarea unei creme hidratante hipoalergenice (neparfumate) de noapte şi de zi, care să hidrateze pielea şi în acelaşi timp să acţioneze ca o barieră împotriva agenţilor iritanţi
  • practicarea unui test pentru fiecare produs cosmetic folosit, pentru a evita alergiile
  • înlocuirea la fiecare 6 luni a  tuturor produselor cosmetice care pot fi contaminate bacterian (eyeliner, mascara)
  • utilizarea permanentă a produselor cu fotoprotectie solară, indiferent de anotimp.

Acest tip de ten este determinat de pierderea apei din straturile superficiale ale pielii. Este o problemă care afectează aproape 98% din populaţie şi determină descuamare accelerată a pielii şi îmbătrânire prematură. Cauzele cele mai frecvente sunt reprezentate de o curăţare insuficientă a pielii sau de o demachiere agresivă, utilizând substanţe alcaline, care îndepărteaza filmul hidro-lipidic protectiv de suprafaţă. O altă cauză importantă este reprezentată de tratamente agresive antiacneice sau de expunere intempestivă la soare, precum şi expunere la aer condiţionat sau modificări climatice, duşuri fierbinţi (care determină îndepărtarea sebumului de la nivelul feţei, distrucţie a capilarelor de la nivelul pielii) sau consum excesiv de sare, cafea, etc.

Îngrijire :

  • utilizarea cremelor protectoare, cu un conţinut crescut de lipide
  • în unele cazuri, agenţi umectanţi (sorbitol, glicerină) sunt consideraţi a fi folositori, dar trebuie utilizaţi cu precauţie, pentru a nu accentua deshidratarea.

Cauza acestui tip de piele este reprezentată de o fragilitate crescută a capilarelor sanguine din tegument, ceea ce determină apariţia venectaziilor şi a roşeţii tegumentare. Cele mai frecvente cauze dilataţiilor capilare tegumentare sunt reprezentate de : utilizarea apei fierbinţi sau foarte reci la nivelul pielii, consumul de condimente, alimente fierbinţi, alcool, fumat, expunere la soare, etc.

Îngrijire:

  • evitarea factorilor favorizanţi pentru fragilitatea capilară
  • utilizarea produselor cosmetice care tonifică peretele capilar

Tenul are un aspect îmbătrânit, cauzat, în principal, de o deficienţă a componentelor nutriţionale ale pielii. Pielea are un aspect subţire, fibrele elastice degenerează secundar pierderii de apă, ţesutul adipos scade în grosime, determinând aspectul îmbătrânit şi lipsit de elasticitate al tenului. Are loc o scădere dramatică a secreţiei de sebum cu deshidratare consecutivă si o scădere a circulaţiei sanguine tegumentare datorită depunerilor de colesterol la nivelul pereţilor vaselor. Apar la nivelul tenului riduri profunde (datorită degenerescenţei fibrelor de colagen şi elastină) şi pete hipo sau hiperpigmentate. Cele mai frecvente cauze de riduri sunt ereditatea, expunerea la soare şi fumatul.

Îngrijire :

  • evitarea expunerii intempestive la soare între orele 10-16, fotoprotecţie solară SPF >= 15, utilizarea pălăriilor, ochelarilor de soare.

Stabilește o consultație

Contactează specialiștii Clinicii Medispa

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Newsletter

Ai un diagnostic dematologic?

În funcție de diagnosticul tau, Clinica Medispa te poate ajuta cu tratamente eficiente, realizate de medici experți. Află mai multe informații despre diagnosticul tău și tratamentele pe care le punem la dispoziție.

Conectează-te cu specialiștii Clinicii Medispa și găsește soluțiile și tratamentele perfecte pentru tine.

× Cu ce te putem ajuta?